Savršena šminka za sve prilike u samo pet koraka

0

Koliko vremena vam je potrebno da se našminkate? Da li vam je dosadilo da satima razmišljate koja nijansa sjenke ili karmina najbolje odgovara odjeći koju ste odabrali?

Da biste izbjegli nepotrebno nerviranje, donosimo par trikova zahvaljujući kojima ćete uvijek biti savršeno našminkani bez obzira gdje idete i šta ste obukli.

Nanesite sjenku


Na unutrašnje djelove kapaka nanesite svjetliju sjenku, a na srednji i spoljašnji dio, tamno ljubičastu. Na taj način ćete napraviti ombre efekat. Tamno ljubičasta nijansa pomalo podsjeća na prirodnu boju kože, što će pomoći da postignete što prirodniji look.

Nanesite ajlajner u slojevima


Da biste savršeno definisali oči, prvo nanesite vodootporni ajlajner duž unutrašnje linije donjeg i gornjeg dijela kapka. Nakon toga, ajlajner olovkom povucite linije iznad i ispod trepavica. Za kraj, uzmite tečnu ajlajner olovku, pređite preko gornjeg kapka te istu liniju malo produžite iznad spoljašnjeg dijela oka.

Uvijte trepavice i nanesite maskaru


Fenom zagrijte uvijač za trepavice te ih uvijte. Nakon toga nanesite dva sloja maskare.

Nanesite sjaj na obraze

Biserni sjaj za usne nanesite na jagodice. Uzmite četkicu za nanošenje sjenke te nanesite malo istog sjaja i na unutrašnje uglove očiju.

Usne


Završite šminkanje tako što ćete na usne nanijeti labelo ili prozirni sjaj za usne.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info