10 stvari koje možete uraditi da olakšate život u kuhinji

0

Ona je vjerovatno i jedna od najomiljenijih prostorija u vašem domaćinstvu i to ne samo zbog sve te divne hrane koju u njoj spremate. Kuhinja je mjesto u kojem se sastaju forma i funkcionalnost, a ako su stvari pojednostavljene, svaki “zadatak” teče veoma glatko. Sledeći savjeti mogu vam u potpunosti olakšati i pojednostaviti boravak u kuhinji. Pa, da počnemo.

 

Da biste najlakše oprali blender, u njega ubacite deterdžent za suđe i vodu i upalite ga na jednu minutu

 

Preko šerpe stavite drvenu kuhaču kako biste spriječili da njen sadržaj pokipi

 

Ne možete otvoriti teglu? Oko pokpopca omotajte širu gumicu i onda otvorite

 

Ostatke čorbe ili supe ubacite u kalup za mafine i zaledite. Prebacite u plastičnu kesu i ubacite u zamrzivač. Sledeći put nećete morati zagrijavati cijelu šerpu već samo par komada.

 

Koristite sodu bikarbonu da “otopite” masnoće sa šerpi i tepsija

 

U porozne kesice naspite sodu bikarbonu te ih ubacite u frižider – ona će pokupiti sve neugodne mirise. Mijenjajte jednom sedmično

 

Kutiju sladoleda ubacite u plastičnu kesu, dobro zatvorite i ubacite u hladnjak. Na taj način sladoled će ostati “mekan” (na njemu se neće stvarati led) te ćete ga lako moći vaditi pomoću obične ili kašike za sladoled

 

Kada ostanete bez tablete za mašinu za suđe, pomiješajte sodu bikarbonu i so (2/3 sode bikarbone i 1/3 soli)

 

Mikrotalasnu pećnicu ćete najlakše očistiti tako što ćete u njoj zagrijati zdjelu u koju ste prethodno nasuli vodu i alkoholno sirće. Nakom toga samo prebrišite.

 

Začine čuvajte u praznim kutijicama od tic tac bombona

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info