8 najboljih načina da poboljšate cirkulaciju

0

Ništa vas ne usporava toliko kao slaba cirkulacija. Ukoliko dovoljne količine kiseonika ne dođu do ćelija vašeg organizma, na efektivan i efikasan način, tada se najčešće osjećate tromo te izgledate umorno i istrošeno, a može doći i do ozbiljnijeg problema, onog koji bi mogao ukazivati na kardiovaskularna oboljenja. Kako biste podigli nivo energije i osjećali se bolje slijedite sledeće savjete.

 

  • Ljuta mljevena paprika. Ona sadrži kapsaicin, jedinjenje koje pomaže u snižavanju holesterola i čišćenju arterija i krvnih sudova.
  • Suho četkanje kože. Ova metoda oživljava kožu povećavajući dotok krvi do dijelova koji se četkaju te, samim tim, poboljšava cirkulaciju. Ovdje pogledajte kako se to radi.
  • Naizmjenično toplo-hladno tuširanje. Kada se tuširate hladnom vodom, limfni sudovi se sužavaju, a kada to radite toplom vodom oni se šire. To stvara efekat pumpe koja doprinosi povećanju limfne drenaže i protoka krvi u venama.
  • Ishrana. Zdrava ishrana, ona koja podrazumijeva visok unos alkalnih namirnica – puno voća i povrća – povećava sanbdijevanje krvi kiseonikom te poboljšava cjelokupnu cirkulaciju krvi.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info