5 razloga da sebe stavite na prvo mjesto

0

Da li ste čuli za izreku: “Prvo moraš voljeti sebe”? Pa, ukoliko želite da imate nevjerovatan i istinski ispunjen život ta izreka bi vam trebala postati načelo. Donosimo pet razloga zbog kojih trebate sebe staviti na prvo mjesto.

Posao može čekati (i treba)


Mnogo ste bolji radnik, kreativniji mislilac i brži izvršilac kada povedete računa o sebi. To znači da trebate biti odmorni ukoliko želite da efikasno obabljate poslovne, ali i druge svakodnevne zadatke. Uvijek je dobro otići ranije na spavanje ili odvojiti vrijeme za sebe (masaža, kupka, sauna) kako biste bili spremni za izazove koje vam naredni radni dan donosi.

Vaše zdravlje zavisi od toga


Ozbiljno! To je i prilično očigledno. Jeste li ikada primijetili kako nakon lude, stresne sedmice ili posla u kojem često nailazite na stresne situacije, kada dođe vikend jedva imate snage za bilo šta pa čak i da ustanete iz kreveta? Dakle, ukoliko sebe i svoje blagostanje ne stavite na prvo mjesto vaše tijelo će vas natjerati na to! Stres i nedostatak sna slabe imunitet te vas čine manje otpornima na sve vrste virusa i drugih oboljenja. Nemojte rizikovati!

Vaša romantična veza će “procvjetati”


Bez obzira da li ste u vezi ili ste još uvijek u “potrazi” za romantičnim partnerom, vaš partner ili potencijalni partner će vas još više poštovati kada vidi da se ne bojite da sebe stavite na prvo mjesto. Prvo, kada odvojite vrijeme za sebe partneru direktno dajete do znanja da bi i on trebao uraditi isto za sebe. Svi su na dobitku, svi su srećni! Drugo, kada ste odmorni i opušteni tada ste i mnogo zanimljiviji i zabavniji. Vjerujte u to.

Vaši prijatelji i porodica imaće koristi od toga


Mislite da vaši prijatelji i porodica ne shvataju, kroz razgovor s vama, kada ste neispavani, pod stresom, nervozni? Razmislite još jednom. Oni vas najbolje znaju i više od ičega žele da budete srećni i zadovoljni kada vas vide ili se čuju s vama. Da, čak iako je to malo rjeđe, jer ste morali odvojiti vrijeme za sebe. Bićete bolje društvo ukoliko ste, kada ste sa prijateljima i porodicom, istinski prisutni s njima (kada ne razmišljate o stresnim situacijama i drugim problemima).

Najvažnije od svega – više ćete se smijati


Kada ste srećni tada ste i korisniji, kako okolini tako i samima sebi. Svi bismo trebali da se trudimo da budemo srećni i da svakodnevno radimo stvari koje će nas činiti srećnima. Nemojte osjećai krivicu zbog toga, jer ćete biti u mogućnosti da više pomognete drugima kada prvo pomognete samima sebi. Upravo zbog toga se ne trebate bojati da oslobodite dnevni raspored za aktivnosti koje će vam pomoći da se osjećate bolje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info