Najljepše boje kose za zimsku sezonu

0

Svaka nova sezona je idealna je za novu frizuru, ali i za novu boju. Ukoliko želite da osvježite svoj stajling, a niste sigurni koja bi vam boja najbolje odgovarala, sa sledećim nijansama nikako ne možete pogriješiti.

 

Crvena je uvijek žestoka

Ako imate i samo nagovještaj riđe nijanse u vašoj kosi, onda ste vjerovatno i upoznati sa privlačnošću kojom crvenokose dame zrače. Međutim, ono što vjerovatno niste znali je da nijansa crvene boje koju “nosite” mnogo govori o vašem ličnom stilu te da može pomoći u definisanju vaše ličnosti. Bakarno crvena oslikava razigranost, mahagonij crvenu uglavnom nose senzualne žene, dok je vatreno crvena nijansa rezervisana za psihički snažne dame. Nakon što odaberete željenu nijansu, upotpunite je ličnim pečatom u vidu zimske garderobe toplih tonova i šminke. Fenomenalna nijansa sjenke za sve crvenokose dame ove zime je svjetlucavo bakarna.

 

Crna je sve osim klasična

Ključ prekrasne crne kose je njen sjaj, a ključ sjaja leži u formuli koju odaberete. Vama je potrebna farba koja nudi “visoke” i “niske” tonove koji reflektuju svjetlost te ona koja neće biti previše jaka ili štetna za vašu kosu. Takođe, potrebno je obratiti i pažnju na nijansu koja će dodatno naglasiti boju. U ovom konkretnom slučaju preporučujemo crnu farbu sa plavim odsjajem koja će crnoj boji dati misteriozniju notu. Odsjaj, takođe, možete pojačati i pomoću stila koji vašu kosu “pomijera” u istom smjeru (kada su folikule kose usklađene, one jezgrovitije reflektuju svjetlost). Drugim riječima, preporučujemo ravnu, ispeglanu frizuru ili obimne lokne umjesto sitnih uvojaka.

 

Platinasta nijansa je, jednostavno, cool

Ako ste poput većine plavuša i odlučili ste se za svjetlije tonove početkom ljeta i nijanse boje zlata i meda tokom zime, onda je vrijeme da napravite promjene. Biranje svjetlije nijanse tokom sezone skijanja je pomalo neočekivano, a upravo je neočekivano fenomenalno. Platinasta nijansa, osim što je veoma trendi, veoma je svestrana. Ona je kao svijetli list papira koji vam omogućava da ga potamnite bilo kada, bez obzira da li želite da kosu ofarbate u toplu nijansu kestena ili živahnu ljubičastu. I, samo jedna napomena: koristite farbu bez amonijaka, jer na taj način nećete oštetiti kosu. I, na kraju, cjelokupni dojam upotpunite zimskim asesoarima.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info