Vježbe joge za eliminisanje anksioznosti i bolova

0

Jeste li ikada upražnjavali jogu? Velika je vjerovatnoća da niste imali vremena. Ipak, sledeće tri lagane vježbe mogu vam pomoći da eliminišete anksioznost, olakšate bol u leđima, rashladite se (u slučaju ako imate valunge) te da povećate libido.

 

Poza djeteta

Sjedite na potkoljenicama sa kukovima koji se “odmaraju” na petama. Grudi su na butinama, a čelo na prostirci. Zadržite se u ovoj pozi osam do deset udisaja.

 

Golub poza

Podignite se na ruke i koljena iz prethodne poze te desno koljeno povucite naprijed ka desnom ručnom zglobu, a desni članak ka lijevom ručnom zglobu. Lijevu nogu pružite ka unazad. Zadržite se u ovoj pozi pet do osam udisaja.

 

Sjedeći obrtaji kičme

Sjedite na desni kuk i zamahnite lijevom nogom ka naprijed savijajući lijevo koljeno nad desnom nogom i postavljajući lijevo stopalo ravno na pod. Položite desni lakat na spoljašnju stranu lijevog koljena podižući desnu ruku i pritišćući palac i kažiprst jedan o drugi. Lijevu ruku stavite na prostirku, iza vas. Udahnite, podižući trup, a zatim izdahnite okrećući se u lijevu stranu. Zadržite pet do osam udisaja. Vratite se u pozu djeteta i ponovite vježbe, ali na suprotnu stranu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info