9 trikova sa bronzerom koje trebate znati

0

Obično, kada na televiziji ili u novinama vidite neku slavnu ličnost, prvo što na njoj primijetite (čak i prije odjeće, nakita ili frizure) je njihova šminka zbog koje i izgledaju tako dobro i atraktivno. Neophodno je da žena bude dobro našminkana, jer je prva stvar koju na njoj drugi primjete, njeno lice.

Ako ste se dobro obukli, napravili genijalnu frizuru, a našminkali kao početnik, cijeli look će propasti. Takođe, prilikom šminkanja je veoma važno da naglasite i obraze. To ćete najbolje postići rumenilom ili bronzerom. Donosimo par savjeta kako da izaberete odgovarajući bronzer, jer ćete zahvaljujući njemu upotpuniti cijelokupni izgled lica te dodatno naglasiti svoju ljepotu.

Izaberite odgovarajuću nijansu


Veoma je važno da izaberete nijansu koja će odgovarati prirodnoj boji vašeg lica. Ne smijete dopustiti da ono izgleda previše blijedo, narandžasto ili žuto. Zato, prilikom biranja bronzera uvijek ga prvo testirajte na licu ili rukama. Obratite pažnju kako se odgovarajuća boja “ponaša“ na vašem licu.

Ako lice izgleda toplije i privlačnije, onda je to prava nijansa za vas. Međutim, ako ono djeluje previše tamno i vještački, potražite drugu nijansu bronzera. Najbolje je odabrati onaj koji je za dvije, tri nijanse tamniji od prirodne boje vaše kože.

Pronađite odgovarajuću formulu za vaš tip kože


Ako imate masnu kožu, za vas je idealan bronzer u prahu ili u kuglicama. Međutim, za suhu kožu izaberite onaj u obliku pjene ili tečni.

Oprezno sa sjajem


Količina sjaja koji ćete nanijeti na lice zavisi od prilike za koju se spremate. Primjera radi, za dnevnu varijantu ili odlazak na posao najbolje je pomiješati mat bronzer sa svjetlucavim.

Kružni pokreti


Bronzer uvijek nanosite tako što ćete četkom praviti kružne pokrete po licu. Na ovaj način ćete ga lakše nanijeti te bolje naglasiti crte lica.

Koristite veliku četku


Velika četka je neophodna, ako želite da ravnomjerno nanesete bronzer. Kada završite sa šminkanjem, tom istom četkom lagano pređite preko cijelog lica kako biste šminku “uklopili“ u jednu cijelinu.

Savršeni proizvod – hajlajter


On je neophodan kako biste naglasili obrve, jagodice i prednji dio nosa. Pomoću male četke hajlajter nanesite na jagodice. Nakon toga nanesite i ispod obrva, a zatim duž prednje strane nosa. Hajlajter sa svjetlucavim česticama možete nanijeti za dnevnu varijantu, za prilike kada želite da izgledate nježnije i sofisticiranije.

Bronzer sa mineralima


Odličan je za dame u zrelijim godinama, jer će odlično prekriti bore. Ovaj proizvod je veoma “lagan“ te ćete se osjećati kao da ništa nemate na licu.

Izaberite svjetliju nijansu


Ako je vaše lice prirodno blijedo i svijetlo, ne pretjerujte sa nanošenjem bronzera. Ništa nije ljepše od prirodnog izgleda lica. Na obraze i duž vilice nanesite svijetlo ružičasti ili braon bronzer, kako bi vaše lice dobilo prirodan sjaj i izgled.

Bronzer + rumenilo


Za preplanuli izgled lica pomiješajte bronzer i rumenilo. Izbjegavajte kombinovanje rumenila u prahu i tečnog bronzera i obrnuto. Zapamtite da proizvodi koji se kombinuju moraju imati istu formulu.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info