Manikir: 11 kućnih trikova za koje niste znale

0

Pravo je zadovoljstvo kada vam kozmetičarka sredi nokte, ali nekada, jednostavno, to morate da uradite sami. Ako ništa drugo, na ovaj način ćete uštediti novac. Međutim, ako naučite par trikova, vaši nokti će izgledati savršeno kao da ste upravo izašli iz kozmetičkog salona.

Saznajte koji su to trikovi i počnite da ih koristite što prije kako biste uvijek imali lijepe i njegovane nokte.

Najbrži način za sušenje laka na noktima


Ako ste u žurbi te ne želite da uništite lak na noktima, uradite sljedeće: nakon što ste nalakirali nokte, sačekajte dvije minute te ih “uronite“ u posudu hladne vode. Nakon tri minute ih izvadite iz vode i spremni ste za pokret.

Napravite mat lak za nokte


U malu posudu naspite malo providnog laka za nokte. U njega dodajte kukuruzni skrob. Uzmite čačkalicu te miješajte dok se sastojci ne sjedine. Nanesite ovu mješavinu preko bilo kojeg laka za nokte i dobićete mat efekat.

Napravite tufne na noktima


Nakon što ste nalakirali nokte, sačekajte da se lak potpuno osuši. Preko nokta zalijepite flaster sa rupicama te preko njega nanesite lak u drugoj boji. Dobićete preslatke nokte sa tufnama.

Trik sa ukosnicom


Isti efekat ćete postići i koristeći običnu ukosnicu. Nanesite lak na nokte. Nakon što se osuši, ukosnicom umočenom u drugu nijansu napravite tačkice. Simpatično, zar ne?

Uklonite ostatke gela sa noktiju


Da biste uklonili gel sa noktiju potrebna je vata, aluminijska folija i aceton. Vatu namočite u aceton, stavite na nokte (na svaki pojedinačno) te zamotajte folijom. Sačekajte dvadesetak minuta te uklonite foliju. U slučaju da je ostalo još gela na njima,uklonite ga turpijom.

Napravite lak za nokte sa šljokicama


Jednostavno je! Sve što treba da uradite je da pomiješate providni lak za nokte sa svjetlucavom sjenkom za oči.

Izbijelite nokte


U posudu naspite toplu vodu, sodu bikarbonu i hidrogen peroksid te u nju uronite nokte. Pričekajte minut – dva pa izvadite. Odmah ćete primjetiti razliku.

Trik za francuski manikir


Iskoristite gumicu za tegle da biste sami i na jednostavan način napravili francuski manikir. Jedan kraj gumice prebacite preko nokta i zategnite. Koristeći gumicu kao orijentir, obojite lakom vrh nokta. Ništa lakše, zar ne?

Lak za nokte čuvajte na hladnom mjestu


Ako želite da duže traju, najbolje bi bilo da lakove čuvate u frižideru. Ukoliko niste u mogućnosti, onda prije nanošenja lak stavite petnaestak minuta u frižideu. Na taj način ćete ga lakše nanijeti i nokti će izgledati uredno, bez grudvica.

Popravite slomljeni nokat


Sve što vam je potrebno je ljepilo za nokte, turpija, kesica čaja i bezbojni lak. Ovdje saznajte kako da popravite slomljeni nokat.

Uklonite zanoktice


Nokte potopite na pet minuta u toplu vodu. Pogurivačem za zanoktice (oblim djelom turpije ili drvenim štapićem) gurnite ih prema korijenu nokta. Zatim napravite mješavinu od tri kašike losiona za tijelo i malo maslinovog ulja. Zagrijte tridesetak sekundi. Utrljajte mješavinu na zanoktice i nokte. Navucite čarape ili rukavice i prespavajte tako. Rezultate ćete vidjeti odmah ujutro.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info