5 načina da sačuvate frizuru tokom vlažnog vremena

0

Vremenske prilike se mijenjaju i vlaga je sve prisutnija u vazduhu. To je možda odlično za vašu kožu, ali za svježe isfeniranu kosu je veliki neprijatelj. Kada fenirate kosu, istovremeno uklanjate vlažnost, ne samo sa vanjske strane, nego i unutar dlake. Prilikom samog sušenja, kosu oblikujete kako to vama odgovara pri tome koristeći četku, peglu za kosu ili figaro. Da biste što duže zadržali željeni oblik frizure, morate voditi računa da se što manje izlažete vlažnosti iz vazduha. Pitate se zašto? Kada je kosa u potpunosti suha i nakon što ste “napravili” željenu frizuru, svakako želite da izbjegnete dodir vlažnosti ili vode s kosom, jer će se ona tada vratiti u prirodno stanje. Donosimo pet savjeta koji će pomoći da frizura ostane nepromijenjena u periodu kada je velika koncentracija vlage u vazduhu.

 

  • Gel za kosu. Nakon što ste oprali kosu, djelimično je prosušite fenom, a zatim nanesite gel za kosu. On će spriječiti da se kosa “podigne” nakon što izađete vani.
  • Koristite lak za kosu. Lak za kosu će pomoći da ona ostane netaknuta, jer vlaga neće uspjeti da uđe unutar dlake. Samim tim ćete spriječiti da frizura “padne” te da izgleda kao da joj se uopšte niste nimalo posvetili.
  • Kišna kabanica. Kišobran je odlična zaštita od kiše ili snijega, ali on neće pomoći da se zaštitite i od vlage. Nabavite kišnu kabanicu koja će na jednostavan način zaštititi kosu od svih mogućih vremenskih (ne)prilika.
  • Koristite sprej za zaštitu kose od vlage. Ovaj sprej radi na principu tako što dlaku oblaže tankim, nevidljivim slojem koji omugućuje da frizura ostane “netaknuta”, bez obzira na vremenske uslove. Jednostavan je za nanošenje i pruža odličnu zaštitu od vlažnosti iz vazduha.
  • Napravite pletenicu. Motanje kose u pletenicu najlakši je način da frizuru sačuvate od vlažnog vremena. Ovaj način stilizovanja kose je najbolji, jer je u stanju da izdrži vjetar, kišu, snijeg kao i ostale vremenske uslove. Ovdje pogledajte 10 trenutno najpopularnijih frizura sa pletenicama. 

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info