10 načina da iskoristite stare čarape

0

Iako su čarape potpuno potcijenjene, one su jedan od najpraktičnijih komada odjeće. Njihova upotreba je veoma raznovrsna. Da li ste se nekada upitali šta da uradite sa onom jednom čarapom čiji je par misteriozno nestao? Donosimo deset zanimljivih savjeta kako da iskoristite čarape koje više ne služe svojoj svrsi.

Zamotajte flaše od vina

Prilikom odlaska u goste, pokažite koliko ste kreativni. Flašu vina “obucite” u neku zanimljivu čarapu. Na ovaj način ćete pokazati da ste uložili poseban trud, a prijateljima ćete sigurno izmamiti osmijeh na lice.

 

Iskoristite čarape za dekoraciju saksija

Bilo da se radi o poklonu ili za ličnu upotrebu, dekorisanje saksija  čarapama  odličan je način da “oživite” i uljepšate svoj dom.

 

Očistite venecijanere

Iskoristite tu “usamljenu” čarapu da pomoću nje očistite venecijanere. Jednostavno je navucite na ruku i pređite sve zaprljane površine.

 

Napravite grijače za ruke

Novi modni detalj? Zašto da ne? Odsijecite stopala sa starih čarapa i napravite moderne grijače. Dodajte dugme, malo čipke i svi će vas pitati gdje ste ih nabavili.

 

Nova igračka za kućnog ljubimca

U staru čarapu stavite praznu plastičnu bocu te zavežite čvor. Jednostavno, zar ne? Vaš pas ili mačka će obožavati svoju novu igračku, a vi ćete uštediti novac koji biste inače potrošili da ste je morali kupiti.

 

Napravite ukrase za svijeće

Iskoristite stare čarape kako biste ukrasili svijeće. Ovo je jeftin način da unesete dodatnu toplinu u svoj dom.

 

Futrola za mp3 player

Kako bi redovno trčanje i bavljenje sportom bilo još zanimljivije, napravite futrolu za svoj mp3 player. Jednostavno odsijecite donji dio čarape, a gornji navucite na ruku. U njega stavite player i trening može da počne.

 

Buket od čarapa

Zvuči smiješno, ali ovo je odličan poklon, ako nekome idete na babine. Naravno, za ovo će vam biti potrebne nove čarape koje ćete smotati te od njih napraviti buket. Izgleda simpatično, zar ne?

 

Rukavice bez prstiju

Nađite čarape koje će odgovarati veličini vaše ruke. Odsijecite pete i prste. Okrenite čarapu na unutrašnju stranu te iglom i koncem porubite ivice. Između palca i kažiprsta zašijte čarapu. Okrenite na drugu stranu te prišijte još par detalja, ako želite. I to je to. Vaše nove rukavice bez prstiju  spremne su da vam zaštite ruke u hladnim danima.

 

Futrola za telefon

Zaštitite telefon na jedinstven način tako što ćete od čarape napraviti futrolu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info