10 stvari koje vam niko nije rekao o maskari

0

Koliko god “bočica” imali, nikad je nemamo dovoljno. Ona je završni dodir za savršeno našminkane oči i bez nje cjelokupni izgled nije isti. Da biste iz nje “izvukli” ono najbolje, donosimo par stvari koje vam drugi nisu rekli.

Ona ne traje vječno

 
Maskara ima rok trajanja, koji je obično tri do pet mjeseci. Nemojte je korisiti nakon toga, jer postoji šansa da “zaradite” infekciju očiju.

Zadržite štapić


Bacite samo tubu, a štapić zadržite. Operite ga i koristite za češljanje obrva (na taj način će čupanje obrva biti jednostavnije).

Skidajte je


Obavezno skidajte maskaru prije spavanja. Ako to ne uradite, maskara će se osušiti te će doći do opadanja trepavica.

Volumen


Maskare za volumen su pravi hit, ali ne morate izdvajati novac za njih. Kako bi vaše trepavice dobile na volumenu, prije nanošenja maskare nanesite dječiji puder na njih (naravno, zatvorite oči prije toga).

Hidratacija trepavica


Kao što je kosi neophodna hidratacija ona je i više nego potrebna i vašim trepavicama. Prije spavanja, na tufer nanesite maslinovo ulje te nježno pređite par puta preko trepavica.

Vodootporna maskara nije za svaki dan


Vodootporne formule odlične su za kišne dane, ali njihova svakodnevna upotreba nije preporučljiva. Budući da se ne može lako skinuti, kontinuirano nanošenje na trepavice može izazvati njihovo “slabljenje” i, na kraju, opadanje.

Otvorite usta


Kako da izbjegnete treptanje prilikom nanošenja maskare i skratite sam “posao”? Otvorite usta. Kada su usta otvorena tada je teže trepnuti.

Nema više razmazivanja


Mrlje od maskare na kapcima? Izbjegnite ih tako što ćete na njih nanijeti kašičicu, tik iznad trepavica. Nanosite maskaru u ovoj poziciji i višak će završiti na kašičici, a ne na vašim kapcima.

Završni sloj


Nakon nanošenja maskare, završni “dodir” bi trebao biti sloj prozirne maskare. Ona će učvrstiti trepavice i spriječiti razmazivanje maskare tokom dana.

Savršena maskara


Na tržištu se može naći tako mnogo tipova maskare, ali vi trebate birati onu koja vama najbolje odgovara. Birajte je po tome da li želite volumen, dužinu ili nešto sasvim treće. Isprobajte nekoliko različitih i tako ćete i otkriti koja vam najbolje odgovara.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info