5 načina da vratite energiju kada ste iscrpljeni ili “sagorjeli”

0

Vi imate moć da kultivišete energiju u svom tijelu u bilo kojem trenutku. Čak i kada ste iscrpljeni ili kada ste “sagorjeli” (nagli pad energije nakon višečasovnog ili višednevnog rada ili izlaganja stresnim situacijama) vaše tijelo vas može odvesti u prostor veće vitalnosti, unutrašnje snage i blagostanja. Donosimo par strategija pomoću kojih to možete i uraditi.

 

Odmarajte kada vam to vaše tijelo kaže

Važno je da pratite signale koje vam tijelo šalje kada želite da se odmorite, a ne da se “gurate” do krajnjih granica prije nego “padnete”. Ako ste u nedoumici, odmorite. Kada slušate svoje tijelo i pružite sebi odmor koji vam je potreban, dugoročno ćete vratiti energiju.

 

Njegujte tišinu u vama

Tišina ima nevjerovatnu iscjeliteljsku moć. Neka vam bude prioritet stvaranje mirnog okruženja u toku dana, bar na deset minuta. Dozvolite sebi da osjetite tišinu oko sebe te je “upijajte” svakim djelićem vašeg bića.

 

Praktikujte disanje cijelim tijelom

Svakodnevno odvojite malo vremena kako biste “svjesno” disali. Osjetite dah u svom tijelu i obratite pažnju do koje dubine odnosno tačke on stiže. Sa svakim udahom i izdahom osjetite kako vaš dah prodire sve dublje sve dok ne budete imali osjećaj kao da svaka ćelija u vašem organizmu diše. Tada uživajte u tom osjećaju života u vašem tijelu.

 

Njegujte svoje tijelo svim srcem

Budite svjesni i iskreni u tome kako njegujete svoje tijelo odabirom namirnica od kojih se osjećate dobro. Shvatite koje namirnice pružaju osjećaj obnove i iscjeljenja vašem tijelu. Ako niste sigurni, neka vam vaša intuicija kaže šta je vašem tijelu potrebno u datom trenutku.

 

Istražite blage i okrepljujuće pokrete

Integrisanje blagih pokreta tokom svakog dana može vam pomoći da se bolje i potpunije povežete sa sobom i svojim tijelom. Lagana šetnja, istezanje, joga i slične aktivnosti mogu vam pomoći da u potpunosti vratite energiju u svoje tijelo i život. Istražite različite vrste pokreta i saznajte šta vam najviše odgovara.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info