6 super savjeta da maksimalno iskoristite prostor u ladicama

0

Najbolji način da dobijete više prostora u ladicama je da ih podijelite. Na taj način ćete uvijek znati gdje se šta nalazi, jer će sve biti detaljno organizovano. Uz ovih šest super savjeta naučite kako da ladice u potpunosti iskoristite.

  • U slučaju da su ladice dugačke, odjeću ne slažite jednu na drugu, nego je poredajte u više redova duž ladice. Na ovaj način ćete dobiti više prostora te ćete u svakom trenutku znati gdje se šta nalazi.
  • Kada odlažete odjeću za sledeću sezonu, stavite je na kraj ladice. Takođe, s vremena na vrijeme presložite odjeću u ladicama. Bićete iznenađeni koliko nepotrebnih stvari imate i koliko dragocjenog prostora one zauzimaju.
  • Takođe, odjeću koju nećete koristiti duži vremenski period zaštitite tako što ćete je staviti u vakuum kese. Zahvaljujući njima, dobićete duplo više prostora u ladicama. Nabavite kese koje imaju dva sloja plastike, kako biste smanjili rizik od bušenja.

  • U dublje ladice možete staviti prazne kutije od obuće. U jednu složite donji veš, u drugu grudnjake, a u treću čarape i tako redom. Takođe, ako želite da to sve zajedno izgleda lijepo i uredno, kutije obložite ukrasnim papirom.
  • U ladice možete staviti i manje korpe u kojima ćete čuvati rukavice, šalove, opremu za fitnes ili, primjera radi, male torbe.
  • Mirisne maramice će unijeti svježinu u ladice i odjeća će predivno mirisati. Isto ćete postići i sa praznim flašicama parfema. Nećete pogriješiti ni ako ubacite sapun.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info