5 stvari koje srećne žene rade svako jutro

0

Za većinu nas, jutra su prilično haotična. Pomijeranje alarma nekoliko puta prije nego ustanemo, a nakon toga trčimo po kući u polusnu pokušavajući da se što prije spremimo. Naravno, često se sudaramo sa komadima namještaja, zaboravimo nanijeti karmin ili parfem i, jednostavno, žurimo što više možemo. Zaista, nije ni čudo što neki ne vole rano ustajanje.

S druge strane, vjerovatno vas neće iznenaditi činjenica da pojedine žene uživaju u svakom jutru. One se bude s osmijehom na licu i raduju se danu koji je pred njima. Kako im to uspijeva i šta rade drugačije? Sledećih pet navika one upražnjavaju svako jutro, a to možete i vi.

One ustaju sa osjećajem zahvalnosti


“Praktikovanje” zahvalnosti povezuje se sa osjećajem radosti. Srećne žene započinju dan s ljubavlju. To znači da one istinski cijene svoj život i sve njegove čari. Zahvalne su na danu koji je pred njima, jer su svjesne da će većina onog što će se desiti zavisiti od njih.

One svako jutro počinju iznova


Jasno im je da u potpuno novom danu treba napraviti i novi početak i uraditi nešto drugačije. Jučerašnji dan im je možda bio potpuni promašaj, ali danas je novi dan za uspjeh i avanturu. One ne dozvoljavaju da ih pokoleba dan koji je bio naporan. Jednostavno, žive u ovom trenutku.

One čitaju


One čitaju inspirativne priče kako bi otpočele dan koji je pred njima. One ritualno, svakog jutra, čitaju literaturu o samousavršavanju koja im pomaže da prošire vidike i budu edukovanije. Na taj način dan im počinje u pozitivnom tonu, a po jutru se dan poznaje!

One vježbaju


Vježbanje povećava nivo zdravih hemikalija u mozgu kao što su serotonin, dopamin i norepinefrin, a koje pomažu u eliminisanju simptoma stresa i olakšavanju određenih simptoma depresije. Vježbanje je jedan od jutarnjih prioriteta srećnih žena, jer one znaju da će im jutarnja “fiskultura” pomoći da se osjećaju dobro tokom cijelog dana. Takođe, one same priznaju da najviše volje za vježbanje imaju ujutro.

One borave na svježem vazduhu


Jutarnja šetnja odlična je stvar koju možete uraditi za sebe. Ona može stimulisati kreativnost što i nije loš način da započnete dan. Srećne žene ujutro borave na svježem vazduhu: bez obzira da li je u pitanju put do posla, šetnja kućnog ljubimca ili odlazak u prodavnicu. Nakon šetnje, one se osjećaju vitalnije i energičnije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info