9 veoma praktičnih stvari koje možete učiniti sa bebi uljem

0

Bebi ulje obično se koristi za njegu naših najmlađih. Međutim i vama može da bude od velike pomoći. Saznajte zašto biste ga uvijek trebali imati u kući (bez obzira da li imate klince ili ne) i na kojih devet načina možete da ga upotrijebite.

 

Otjerajte komarce

Bebi ulje odlično je za pružanje hidratacije koži. Ali ne samo to – ono “tjera” komarce. Jednostavno ga nanesite na tijelo i  komarci će vas zaobilaziti u “širokom luku”.

 

Skinite prsten

Ako vam se desi da ne možete skinuti prsten, namažite cijeli prst bebi uljem. Lagano povucite i prst je slobodan.

 

Skinite naljepnice

Da li znate da postoji način da uklonite “tvrdoglave” naljepnice koje je vaše dijete zalijepilo po cijeloj kući? Potrebno je samo da naljepnicu premažete uljem i pažljivo odlijepite.

 

Uklonite žvaku

Ima li nešto gore nego kada se vašem djetetu u kosu zalijepi žvaka? Prije nego što posegnete za makazama pokušajte da je uklonite pomoću ulja. Na problematični dio nanesite veću količinu ulja i trljajte sve dok žvaka ne “otpusti”. Budite uporni i uspjećete!

 

Skidanje šminke

Ako vam je nestalo losiona za skidanje šminke na vatu nanesite bebi ulje. Ono će nježno ukloniti sve ostatke šminke, a vaša koža će predivno mirisati.

 

Uklonite plijesni sa zavjese za tuširanje

Na papirni ubrus nanesite ulje i pomoću njega istrljate plijesan na zavjesama. Za par minuta vaše zavjese će izgledati kao da ste ih upravo prvi put stavili u kupatilo.

 

Bezbolno skidanje flastera

Skidanje flastera zna da bude bolno, kako za djecu tako i za odrasle. Da biste bezbolno uklonili flaster, na komad vate nanesite ulje te par puta pređite preko flastera.

 

Ispolirajte površine od nehrđajućeg čelika

Nakon što ste, na uobičajeni način očistili česme, sudoper ili vanjski dio rerne, vrijeme je da im vratite prvobitni sjaj. Namočite krpu u ulje i lagano ih prebrišite. Bićete oduševljeni dobijenim rezultatom.

 

Popravite rajsferšlus

Zaglavljeni rajsferšlus zna da iznervira, a pogotovo ako ste u žurbi. Na njega nanesite par kapi ulja i nježno povucite prema dole. Gotovo! Problem riješen!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info