Kako da spasite majicu koja se skupila prilikom pranja

0

Da li vam se desilo da nova majica koja vam savršeno pristaje poslije pranja u veš mašini izgleda kao da je kupljena za novorođenče? Prije nego što počnete da galamite od muke i bacite je u smeće, pokušajte da je spasite na sljedeći način.

kako-da-spasite-majicu-koja-se-skupila-prilikom-pranja
Prvi korak: Napunite kadu ili lavabo mlakom vodom. Nemojte koristiti vrelu vodu, jer će se majica još više skupiti, niti hladnu, jer se regenerator za kosu neće u potpunosti rastvoriti.

Drugi korak: U vodu naspite regenerator za kosu, otprilike 1/4 šolje. Rukom promiješajte kako bi se regenerator što prije rastopio u vodi. Ne morate trošiti novac na skupi regenerator, jer će svaki efikasno odraditi posao. On će omekšati vlakna i omogućiti da majicu rastegnete do prvobitne veličine, a da je pri tome ne oštetite.

Treći korak: Majicu što dublje zaronite u vodu da bi se natopila regeneratorom. Ako ste u mogućnosti, pritisnite je nečim da bi ostala što duže natopljena. Ostavite je u vodi petnaest minuta.

Četvrti korak: Ispustite vodu te napunite kadu hladnom vodom. U međuvremenu izvadite majicu i lagano je ocijedite kako biste “izbacili” regenerator. Nakon toga majicu vratite u hladnu vodu i ostavite pet minuta. Izvadite, iscijedite, promijenite vodu te ponovo vratite majicu. Ovaj postupak ponavljajte dok u potpunosti ne isperete regenerator.

Peti korak: Iscijedite majicu što više možete, protresite i stavite na suh peškir. Jednom rukom uhvatite za izrez oko vrata, a drugom uhvatite za rukav te lagano rastegnite. Krenite sa lijeve strane ka desnoj i nježno rastežite majicu.

Šesti korak: Objema rukama uhvatite “ramena” majice i lagano povucite prema van. Ravnomjerno širite ruke kako bi se majica pravilno razvukla. Veoma je važno da sve što radite, radite polako i nježno kako biste izbjegli oštećenje tkanine. Kada sve uradite, majicu ostavite da se osuši. Bićete oduševljeni rezultatom!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info