Najbolje haljine koje laskaju vašoj figuri

0

Da li vašoj figuri više odgovara haljina A kroja ili možda ona sa spuštenim ramenima? Odaberite idealni model uz sljedeće savjete.

Haljina A kroja


Ova haljina se postepeno sužava od struka ka krajevima u snažnim, ravnim linijama čime se stvara silueta u obliku velikog slova “A”. U zavisnosti od dekoltea, ona odgovara svim figurama.

Korzet


Korzet haljina ima “ubačen” široki pojas između grudi i pupka. Ovom haljinom ćete istaknuti struk i podignuti grudi. Odgovara svim tipovima tijela, a posebno laska ženama koje imaju figuru pješčanog sata.

“Empire” haljina


Pojas ove haljine se završava odmah ispod grudi odakle materijal počinje slobodno da pada. Idealna je za atletsku građu, jer “stvara” obline. Žene sa kruškastim oblikom tijela trebale bi da nose ovu haljinu, jer im vizuelno produžuje i stanjuje noge.

Halter haljina


Ova predivna haljina koja se kopča iza vrata u prvi plan stavlja vaše grudi. Obično su modeli takvi da su vam i leđa potpuno otkrivena. Savršeno odgovara ženama sa kruškastom figurom.

Haljina sa spuštenim ramenima


Ovom haljinom ćete otkriti ramena i naglasiti vrat. Idealna je za žene sa dječačkom figurom. Ako ste jedna od njih, izaberite ovu haljinu kako biste vizuelno proširili ramena i bokove te na taj način dobile figuru pješčanog sata.

Polo haljina


Polo haljina ima kragnu i dugmiće sa prednje strane koji, kad se otkopčaju, prave “V” izrez. Odgovara ženama sa kruškastom figurom, jer daje ljepši oblik ramenima. Takođe, ukoliko ste tip pješčanog sata, otkopčajte dugmiće i naglasite taj predivni gornji dio tijela.

Uska haljina


Ova haljina odgovara svim tipovima tijela. Poenta je u tome da ne odaberete preusku haljinu, jer biste na taj način naglasili nepravilnosti na tijelu (naravno, ukoliko ih imate).

“Slip” haljina


Ova haljina je nesto najudobnije što možete nositi izvan kreveta. Prije su se nosile kao spavaćice ili podsuknje, ali su danas ravnopravne sa svim ostalim haljinama. Obično se šiju od laganih materijala kao što su svila, saten ili lagani pamuk. Odgovaraju svim tipovima tijela. Prilikom kupovine obratite pažnju na širinu i položaj naramenica, jer jedan model ne odgovara podjednako svim tipovima tijela.

Haljina bez naramenica


Haljina bez naramenica potpuno otkriva vaš vrat i gornju dio leđa. Predivno izgleda na ženama koje imaju figuru pješčanog sata.

Haljina na preklop


Ova haljina savršeno stoji svim ženama bez obzira na oblik tijela. Kod žena sa kruškastom figurom naglašava struk. Kod onih sa dječačkim oblikom tijela daje ženstvene obline.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info