7 kreativnih načina da organizujete nakit

0

Da li vam je dosta zamršenih lančića koje ni poslije bezbroj pokušaja ne uspijevate odmrsiti? I koliko često ne možete da pronađete omiljenu naušnicu? Iskoristite sledeće savjete kako bi u svakom trenutku znali gdje vam se vaš omiljeni komad nakita nalazi.

 

Uramite ga

Pronađite stari ram za slike. Na zadnju stranu umjesto stakla stavite komad šperploče. Ofarbajte je, primjera radi, u bijelu boju, jer ona ipak djeluje najelegantnije. Zakucajte par malih eksera i vaš novi držač za nakit je gotov.

 

Iskoristite ukrasnu figuru

Na već postojeću figuru koju držite na polici zakačite komade nakita. Na taj način ćete ga uvijek imati na dohvat ruke, a u isto vrijeme unijeti šarenilo u svoj dom.

 

Podijelite nakit

Dijeljenjem nakita spasićete se dosadnog otpetljavanja ogrlica i traganja za drugom naušnicom. Pronađite kutiju sa što više pregrada i rasporedite svoj omiljeni nakit.

 

Iskoristite stare flaše

Ne bacajte više stare flaše. Iskoristite ih da na njih složite sve svoje narukvice. Osim što ćete uvijek znati gdje vam se nalaze, u isto vrijeme ćete dobiti i predivan ukras.

 

Zakačite ogrlice na eksere

Pronađite odgovarajuće mjesto u kući gdje biste mogli da prikucate manju dasku. Nakon toga u nju zakucajte više malih eksera. “Pokačite” nakit i problem je riješen. Sve je uredno i na svom mjestu.

 

Improvizujte

Još jedan način da iskoristite stari ram za slike. Izvadite staklo i ostavite samo drveni okvir. Između stranica zategnite žicu ili malo jači konac te na njega zakačite svoje omiljene naušnice.

 

Pluto ploča

U knjižarama ili većim supermarketima možete da nabavite pluto ploče. Da bi bile zanimljivije, ukrasite ih po svom ukusu. Nabavite male pribadače (ili eksere) i okačite svoje lančiće i ostale komade vašeg omiljenog nakita.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info