8 neobičnih načina da iskoristite tenisku lopticu

0

Iako možda i ne igrate tenis, vjerovatno u kući imate neku tenisku lopticu. Novak Đoković zna šta uraditi s njom, ali da li vi znate da se teniske loptice mogu iskoristiti kako bi vam olakšale svakodnevne poslove? Možete ih upotrijebiti na više načina, a mi vam donosimo osam najboljih. I da, reket vam nije potreban.

 

Uklonite tragove sa poda i namještaja

Tragovi od cipela i namještaja mogu se jednostavno ukloniti pomoću teniske loptice. Na loptici, pomoću noža, napravite slovo X i stavite je na dršku od metle. Loptica će poput gumice obrisati sve ružne tragove.

 

Otvorite teglu

Prepolovite tenisku lopticu. Jednu polovinu iskoristite za brže otvaranje tegli ili flaša tako što ćete je pritisnuti na poklopac i okrenuti.

 

Otjerajte puževe

Polovinu loptice napunite pivom i ostavite u baštu. Pivo će otjerati puževe koji jedu vaše bilje.

 

Očistite bazen

Ukoliko imate bazen kod kuće (može biti i dječiji), iskoristite lopticu da ga očistite. Jednostavno ubacite par loptica u bazen i one će pokupiti sve masnoće iz njega.

 

Iskoristite je za smirivanje živaca

Ona je korisna kako za otklanjanje stresa tako i za jačanje mišića šake i podlaktice. Uzmite u svaku ruku po lopticu i stišćite i opuštajte bez prestanka. Ova vježba će vas opustiti, ali i ojačati stisak.

 

Izmasirajte umorna stopala

Lopticu stavite na pod i bosom nogom stanite na nju. Laganim pokretima je kotrljajte po dužini stopala i odmah ćete osjetiti olakšanje.

 

Izmasirajte leđa

Hitno vam je potrebna masaža, ali trenutno u kući nema nikoga ko bi vas izmasirao? Nije problem. Stavite lopticu ispod leđa i pomijerajte se gore – dole. Bol će brzo proći i osjetićete veliko olakšanje.

 

Za sušenje veša

Prilikom sušenja jastuka, malih prekrivača ili pernatih jakni u sušilicu ubacite lopticu. Ona će im vratiti volumen.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info