Vrelo ljeto: Savršena šminka i na plus 35

0

Ljeto volimo iz više razloga: lagana garderoba, dugi dani, idealan odmor… Ono oko čega nismo toliko uzbuđeni? Znojenje! Bez obzira da li je u pitanju odlazak na posao po vrelom ljetnjem suncu ili opuštanje na plaži, nije nimalo prijatno kada šminka počne da se “topi i curi” niz lice. Dobra vijest? To možete spriječiti na par jednostavnih načina. Evo i kojih.

Budite umjereni


Prije nanošenja šminke obavezno nanesite kremu za lice, ali pazite da ne koristite “tešku” kremu. Što je krema masnija to ćete se više znojiti. Upravo zbog toga se preporučuje korištenje laganijih, hidratantnih krema. Isto pravilo važi i za puder – koristite prozirni puder u prahu, ali u umjerenim količinama.

Koristite bazu za šminku


Ona je vaš prijatelj! Uvijek nanesite malo baze za šminku (prajmera) prije nanošenja pudera, jer će upravo ona pomoći puderu da se zadrži na licu. Baza za šminku, skupa sa hidratantnom kremom, veoma je važna ukoliko nanosite vodootpornu šminku, jer ona može isušiti lice.

Nanesite bazu za šminku i na oči


Ne dozvolite da vaša sjenka iščezne s očiju tokom vrelih dana! Prije njenog nanošenja, na kapke nanesite bazu za šminku.

Koristite vodootpornu šminku na očima


Vodootporna šminka za oči čini veoma veliku razliku tokom vrelih ljetnih dana. Dakle, nanosite vodootpornu maskaru i ajlajner.

Koristite sjaj za usne


On je definitivno najbolja varijanta za ljetne dane. Jednostavno se nanosi, a najbolje je koristiti formule koje imaju zaštitni faktor.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info