Bapske priče: 8 praktičnih savjeta koje trebate poslušati

0

Ako ste nekada i posumnjale da neobični savjeti nisu mogući i izvodivi u praksi, donosimo vam par odličnih kako bismo vas razuvjerili.

Kućne biljke pročišćavaju vazduh


Kućne biljke ne služe samo za ukras već imaju mnogo veći značaj. Naime, one pročišćavaju vazduh i unose svježinu u vaš dom. Izaberite fikus, palmu, filadendron, gerber, kaučukovo drvo ili ljiljan, jer su pomenute biljke dokazano najjači pročišćivači vazduha.

Novinama očistite staklo


Iskoristite stare novine kako biste očistili staklene površine u svom domu. Novine su napravljene od gustih vlakana koje imaju veliku moć upijanja. Takođe, one se teško kidaju i efikasnije su od papirnih ubrusa.

Očistite spužvice u mikrotalasnoj


Dezinfekujte kuhinjske spužvice tako što ćete ih prvo staviti u činiju napunjenu vodom i sokom od limuna. Činiju zatim stavite par minuta u mikrotalasnu pećnicu na najjaču temperaturu. Na ovaj način ćete ubiti bakterije i vaša spužvica će biti kao nova.

Uklonite žvaku uz pomoć putera od kikirikija


Ovaj masni namaz će efikasno ukloniti žvaku sa bilo čega. Jednostavno ga namažite preko zalijepljenog dijela, pričekajte par minuta, a zatim ga uklonite grubljom četkom ili kuhinjskom žicom.

Popunite rupe u tepihu kockicom leda


Stavite kockicu leda na rupu koju imate na tepihu. Ostavite je dok se ne otopi. Zatim viljuškom “pročešljajte” vlakna i tepih će izgledati kao nov.

Sapunom popunite rupu u zidu


Ovaj trik će biti efikasan ukoliko trebate da popunite rupicu koja je nastala od eksera i to na bijelom zidu. Sapun nanosite kružnim pokretima dok je ne popunite.

Aluminijumska folija za brže peglanje


Skinite zaštitnu tkaninu s daske za peglanje, prekrijte je aluminijumskom folijom, a zatim na foliju vratite tkaninu. Toplota će se reflektovati tako da ćete u istovremeno peglati obje strane odjeće.

Orahom uklonite ogrebotine sa namještaja


Izvadite jezgro oraha iz ljuske i njom pređite preko oštećenog dijela namještaja. Ulje iz oraha će “ući” u oštećenu površinu i ispraviti nepravilnosti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info