9 načina da se ujutro brže spremite za posao

0

Da li vam se nekada desilo da ne čujete alarm i kasno se probudite? Tada nastaje haos, jer najčešće ne znate šta da obučete na posao niti gdje vam se nešto nalazi. Iskoristite naše savjete da uvijek dobro izgledate kada izlazite iz kuće, bez obzira koliko kasno se probudili.

 

Držite modne dodatke na dohvat ruke

Omiljene naušnice, sat ili ogrlicu, koje često koristite, stavite u činiju blizu ulaznih vrata. Na taj način će vam uvijek biti na dohvat ruke, a možete i uštediti na vremenu, ako ih stavite u autu, na putu do posla.

 

Torba za sve prilike

Prilikom kupovine torbe vodite računa da ona bude u neutralnoj boji, jer će se tada slagati sa svim kombinacijama. I, u redu je da potrošite malo više novca, jer će vam se isplatiti u svakom pogledu. Naime, neutralna torba se lako kombinuje i, pošto ćete je često nositi, uštedićete na vremenu koje biste izgubili prebacujući stvari iz jedne torbe u drugu.

 

Torba u torbi

Ako ste tip žene koja često prebacuje stvari iz jedne u drugu torbu, onda je za vas idealno riješenje da u veliku torbu ubacite malu (ili neseser) i u nju stavite stvari koje najčešće koristite, kao što su šminka, parfem, vlažne maramice i slično. Na taj način uvijek ćete brzo pronaći sve što vam je potrebno.

 

Cipele za sve prilike

Umjesto pretrpavanja cipelara raznim modelima cipela, koje skoro da i ne nosite, radije uložite u kvalitetne, udobne cipele koje će se slagati uz većinu odjevnih kombinacija.

 

Blejzer

Crni ili krem blejzer odlično se slažu sa skoro svim drugim komadima garderobe. Ako ih nemate, obavezno ih nabavite, jer oni će vam upotpuniti modnu kombinaciju, ukoliko niste imali vremena da je detaljno “osmislite.”

 

 Napunite ormar haljinama

Razmišljanje o kombinacijama koje ćete obući na posao vam može oduzeti mnogo vremena. Napunite ormar haljinama i budite bez brige, jer će i najjednostavnija haljina uz dobre cipele, torbu i par detalja izgledati odlično.

 

Ne izbjegavajte crnu boju

Crna boja je uvijek in, jednostavna je za kombinovanje i, uz neku zanimljivu ogrlicu, minđuše ili maramu, za tren oka ćete biti spremni, a uz to i izgledati fenomenalno.

 

Provjerite vremensku prognozu

Napravite sebi uslugu tako što ćete veče prije provjeriti kakva je prognoza za sutrašnji dan. Na taj način ćete unaprijed znati kako biste trebali da se obučete sutradan, da sve pripremite te da li je potrebno da pronađete kišobran ili možda sunčane naočale.

 

Neka svaki dan bude kao “dan za slikanje”

Eliminišite jutarnju nervozu tako što ćete veče ranije pripremiti kombinaciju za sutra. Par modnih dodataka i spremni ste za nove radne pobjede.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info