8 kozmetičkih proizvoda koje svaka žena treba imati

0

Možda imate ladice pune kozmetičkih proizvoda, ali da biste izgledali fantastično, potrebno vam je sljedećih osam.

Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom


Koristite je svaki dan, bilo da pada kiša ili sija sunce – ona hidratizira vašu kožu te vam, istovremeno, pomaže da se zaštitite od štetnog uticaja sunčevog zračenja. Za dodatnu zaštitu od slobodnih radikala, koristite dnevnu hidratantnu kremu koja sadrži antioksidante (kao što su vitamini C i E).

Hidratantna krema sa retinolom


Za noćnu njegu, dermatolozi preporučuju hidratantnu kremu koja sadrži retinol, jedan od najboljih sastojaka protiv starenja kože. Nanosite je prije spavanja kako biste smanjili sitne bore i ujednačili ten.

Mlijeko za tijelo


Kako bi vaša koža bila hidratizirana, mlijeko za tijelo nanosite na vlažnu kožu, odmah nakon tuširanja.

Korektor


Dobra formula će sakriti tamne kolutove ispod očiju i mrlje na koži. Korektori u stiku posebno su dobar izbor – dovoljno su kremasti da se izjednače sa kožom ispod očiju, ali i dovoljno suhi da prikriju akne i bubuljice tokom cijelog dana. Ovdje pogledajte i kako da ga odaberete i naneste.

Balzam za usne


Vašim usnama je potreban dobar balzam kako bi ostale hidratizirane. Ako ga ne koristite, usne mogu ispucati, a to nije nimalo privlačan prizor.

Karmin


Dvije najjednostavnije i najefektivnije opcije: neutralni, ružičasti sjaj za dnevnu varijantu i dublja, crvena nijansa za večernje prilike.

Rumenilo


Rumeni obrazi ukazuju na zdravlje, “kvalitet” koji je svima privlačan. Kremasto rumenilo je i jednostavan način na koji to možete postići. Ono ima prirodni sjaj, a neće se “smjestiti” u sitne bore.

Maskara


Dva sloja maskare pomoći će vašim očima da izgledaju veće, a vašem licu da bude “potpunije”. Formule za volumen posebno su privlačne, jer osim što će trepavice učiniti dužima i tamnijima, one će ih učiniti i gušćima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info