6 odjevnih predmeta koji svima dobro stoje

0

Ponekad se čini da je svaki komad odjeće dizajniran za određenu figuru – nevjerovatno visoku ili nemoguće vitku – ali ne dozvolite da vas modna industrija zavara.

Postoje i određeni komadi garderobe koji savršeno odgovaraju svim figurama, bez obzira na veličinu.

Asimetrična mini suknja


Ukoliko se ne osjećate baš najprijatnije u super kratkim suknjama, probajte asimetričnu mini suknju na preklop. Njeni “vrhovi” s prednje strane učiniće da vaše noge izgledaju vitkije te će vam pomoći da elegantno prekrijete butine, a i dalje ćete izgledati veoma privlačno.

Motociklistička jakna


Skoro svaki stajling može se poboljšati dodavanjem motociklističke jakne, bez obzira na vašu figuru. Naravno, crna jakna je svakako standard i klasika, ali postoje i druge, mnogobrojne, opcije koje odgovaraju stilu i ukusu svake žene. Najlaskavije su one koje su blago “stisnute” u struku.

Metalni kaiš


Ljude privlače stvari koje su svjetlucave i sjajne i bilo šta što možete uraditi kako biste privukli pažnju na struk sasvim je dobra stvar. Ipak, nemojte pokušavati da se “uvučete” u nešto što vam je premaleno – odnos između gornjeg i donjeg dijela tijela neće biti nimalo privlačan.

Kratke majice


Možda će ovo biti i malo kontroverzna izjava, ali kratke majice su univerzalne i vanvremenske. I ne radi se o pokazivanju stomaka već o smanjenju mase na središnjem dijelu tijela nedodavanjem gomile slojeva na mjesto na kojem su oni nepotrebni. Potražite majice, džempere i bluze koje sežu tik ispod linije prirodnog struka te ih uparite sa suknjom olovka kroja sa visokim pojasem ili farmericama.

Gležnjerice


Čizme jesu privlačne, ali je problem što one i ne odgovaraju svakoj ženi, posebno ako imate izražene listove. Ipak, najlaskavija čizma završava na najužem dijelu noge, tri do četiri centimetra iznad gležnja. Nosite niže i vaša noga će izgledati “zdepasto”. Nosite više i ona će “presjeći” list na čudnom mjestu usljed čega vaši gležnjevi izgledaju veći nego što to zapravo jesu.

Haljina sa geometrijskim uzorcima


Ona se može nazvati i strateškim kolor-blokingom. Kontrastni geometrijski oblici “varaju” oči te vi možete izgledati kako god želite. Ukoliko želite da istaknete obline, birajte haljinu sa naglašenijim geometrijskim oblicima na prednjem dijelu. Ukoliko želite da izgledate vitkije, onda birajte one sa šarama sa strana.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info