Neugodni mirisi: 4 jednostavna trika koja pomažu

1

Mislite da znate sve tajne uklanjanja neugodnih mirisa? Potrudili smo se da nađemo one najbolje, za koje vjerovatno niste čuli. Probali smo – veoma su efikasni!

 

Ekstrakt vanile

Stari trik, za koji možda niste čuli: na sijalicu nanesite kap ekstrakta od vanile i, kada je budete upalili, njena toplota će uticati na širenje prekrasnog mirisa.

 

Pasta za zube

Sastojci u pasti za zube koji osvježavaju usta jednako djeluju i na vašim rukama – ukoliko ste se bavili nekim poslom i na rukama je ostao neugodan miris (na primjer, sjeckanje crvenog luka) operite ruke pastom za zube i vaše ruke će mirisati predivno.

 

Jabukovo sirće

Miris dima od cigareta možete ukloniti pomoću jabukovog sirćeta – jedna od opcija je da krpu namočite u sirće i da je protresete nekoliko puta u vazduhu (kao da pokušavate da otjerate nevidljive insekte) ili da u manju zdjelu naspete sirće i stavite ga tamo gdje se miris najviše osjeti.

 

Sok od paradajza

Ukoliko koristite plastične posude, najbrži način da eliminišete neugodan miris iz njih jeste da uspete malo soka od paradajza i da ih onda “izribate”. Nakon toga ih isperite mlakom vodom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info