4 najbolje frizure za dame u pedesetima

0

One su sjajne. Laskaju izgledu. Totalno su cool. Najbolje frizure za dame u pedesetima zapravo su one koje ste željeli imati u bilo kojem dobu, naravno, uz par strateških izmjena.

Zašto? Zato što ste u pedesetima dama koja je ostvarila tako mnogo i imate samopouzdanje i hrabrost da vašu frizuru izmijenite na neočekivan, ali i dalje elegantan i privlačan način. Sledeće četiri frizure se preporučuju damama koje su u pedesetim godinama života.

Kratka frizura koja strši

KratkaIdealna je, jer je apsolutno nepredvidiva i nije jedna od klasičnih kratkih frizura. Ona funkcioniše kod svih tekstura kose te privlači pažnju na oči, ali i na sve druge dijelove – uši, nos, jagodice, usne. Kratke šiške, koje su prebačene na stranu, samo su dodatni bonus. Ipak, imajte na umu da ovako kratka kosa ima tendenciju da, prilikom sušenja, dobije dodatni volumen te može izgledati kao da imate periku. Kako biste to izbjegle, nakon sušenja stavite pletenu kapu ili kačket na desetak minuta. Poslije toga na kosu nanesite kremu, posebno obraćajući pažnju na dio koji treba da bude šiljat.

 

Paž frizura

Oblik slova A i dužina ovu paž frizuru čine nevjerovatno elegantnom. Idealna je za rijetku ili prorijeđenu kosu. Takođe, njeni zaobljeni vrhovi, koji se završavaju tik ispod dužine brade, presudni su za cjelokupan izgled. Ukoliko je kosa duža za svega jedan centimetar, izgledaćete starije. Međutim, ako dodate duže šiške, koje se prebacuju na stranu, ublažićete cjelokupni izgled. Kada je riječ o stajlingu, na vlažnu kosu nanesite pjenu za volumen (na korijen), a na ostatak kose nanesite serum protiv kovrdžanja te nakon toga kosu fenirajte koristeći četku u obliku vesla.

 

Lob frizura

Duža paž frizura sa teksturom i opuštenim loknama mnogo je bolja od staromodnih frizura do ramena koje su glatke i imaju previše volumena. Ona ima mnogo neravnih “slojeva” zbog kojih i funkcioniše kod svih tipova kose, ali pazite ako imate rijetku kosu. Korisna informacija koja važi za sve tipove kose: u pedesetim godinama kosa počinje da se stanjuje, ali ukoliko napravite razdjeljak po sredini, taj problem se može vješto prikriti.

 

Duga kosa

Da, ona je duga, ali ne pretjerano. Njena dužina je jasna i definisana te zbog toga izgleda sofisticirano. Ako imate rijetku kosu, onda je potrebno da definišete stepenaste pramenove od ramena ka dole. Vrhovi ne bi smjeli biti oštri. Ukoliko imate gustu kosu, stvaranje nježnih stepenastih pramenova kose (pomoću makaza), na zadnjem dijelu glave, dovoljno će je stanjiti da biste postigle elegantan i privlačan izgled. Naravno i ovaj put vrhovi ne smiju biti oštri. Kosu fenirajte koristeći veliku, okruglu četku.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info