Kratke frizure: 5 grešaka koje treba da izbjegavate

0

Najbolje kratke frizure su ženstvene, privlačne i veoma seksipilne. One pomažu da dodatno istaknete svoje najbolje atribute, ali ipak postoje određene stvari koje cjelokupni izgled mogu prilično unazaditi. Da vam se tako nešto ne bi desilo, pratite sljedeće savjete.

Volumen na vrhu

Kada podignete zadnji, a spustite, tj. izravnate, prednji dio, izgledate izvještačeno i staromodno. Ukoliko već želite da podignete određeni dio, neka to bude prednji, jer ćete na taj način dobiti volumen i teksturu koji odgovaraju svakoj prilici.

 

Prekomjerno feniranje

Da bi kratka kosa imala prirodan izgled i volumen, ne trebate je fenirati do kraja. Fenirajte dok ne bude suha oko 50% i onda nanesite vosak ili neki drugi proizvod za stajling. Na taj način ćete izbjeći situaciju u kojoj morate stavljati veće količine proizvoda za stajling, a kosa će imati prirodan izgled.

 

Previše zaglađena kosa

Ukoliko koristite gel i češalj da zagladite kratku kosu, krajnji rezultat može biti prilično zastrašujući. Ukoliko želite da zagladite kosu, koristite vosak ili kremu i prste, nikako češalj. Takođe, ne zaboravite da bi takve frizure trebale imati volumen na prednjem dijelu, a sa strana bi trebale biti zaglađenije.

 

Prekomjerna upotreba proizvoda za stajling

Previše različitih proizvoda, visoke temperature uređaja za stajling i previše vremena provedenog ispred ogledala u pokušajima da popravite štetu može od vaše frizure napraviti izgled “kacige”. Da vam se to ne bi desilo, stručnjaci preporučuju da između dlanova utrljate vosak. Nakon toga prođite prstima kroz vlažnu kosu, od korijena ka vrhovima. Na taj način ćete najravnomjernije nanijeti proizvod koji vam može pomoći da napravite željenu frizuru.

 

Borba sa šiškama

Kosa koja je duža na vrhu u odnosu na strane jedan je od ključnih elemenata harmonije kratke frizure. Šiške nonšalantno ušuškane iza ušiju ili pričvršćene na lijevoj ili desnoj strani nisu najsjajnije rješenje, kada je u pitanju kratka frizura. One mogu dodati par godina vašem izgledu, a i zašto ste ih prvobitno htjeli ukoliko ćete se konstanto boriti sa njima?

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info