5 savjeta za izbor odličnog frizera

0

Mnoge od nas se pitaju kako naći dobrog frizera. Velikom broju žena se znalo desiti da nakon posjete frizeru jednostavno imaju poriv da vrište i plaču. Kako biste izbjegli takve situacije, prilikom odabira frizera pratite sljedeće savjete.

Lična preporuka


Lična preporuka vjerovatno je i jedan od najboljih načina da nađete dobrog frizera. Dame koje poznajete, bez obzira da li su to vaše prijateljice ili poznanice, daće vam nepristrasno mišljenje o tome koliko je frizer dobar ili loš. A, možete i vidjeti po njihovim frizurama koliko je on dobar.

Nemojte se bojati promjene


Veliki broj žena često ne želi da promijeni frizera iz straha da ga ne uvrijede. Činjenica je da vi frizeru ne dugujete ništa. On vam nije prijatelj i vi mu plaćate za uslugu. Ako tom uslugom niste zadovoljni, nemate nikakvu obavezu da se zadržite kod njega. Dakle, nemojte se bojati promjena. Promjena frizera je ista kao i svaka druga promjena.

Slušanje


Dobar frizer će vas uvijek pažljivo saslušati. Na taj način se izbjegavaju neprijatne situacije kao što je, primjera radi: došli ste da skratite kosu, jer imate ispucale vrhove, a na kraju izađete iz salona sa skoro duplo kraćom dužinom kose. Takođe, dobar frizer se neće ustručavati da vam kaže da li vam određeni stil odgovara ili ne.

Visoke cijene?


Visoke cijene ne znače da je frizer dobar! Možda ste već to i iskusili na svojoj koži, tj. kosi: otišli ste u salon koji je prilično skup i na kraju ste izašli razočarani. Paprene cijene u određenim frizerskim salonima uslovljene su nekim drugim faktorima, a ne vještinama frizera (preparati koji se nalaze u salonu, iznajmljivanje prostora, lokacija i drugo).

Pitajte


Ako vidite nekoga na ulici sa fantastičnom frizurom, pitajte tu osobu u koji salon ide. Većina žena će biti polaskana vašim komplimentom i bez problema će vam reći u koji frizerski salon ide. Zamislite kako biste se vi osjećali da vam priđe potpuni stranac i kaže da imate prekrasnu frizuru?

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info