8 neobičnih savjeta za ljepotu koji zaista funkcionišu

0

Svi smo čuli tako mnogo trikova za uljepšavanje koji su zvučali predobro (ili previše ludo i čudno) da bi bili istiniti. Nismo vjerovali, ali smo neke od njih isprobali i pokazalo se da zaista funkcionišu. Nadamo se da ćete sledeće male savjete primijeniti kada sledeći put budete frustrirani prilikom uljepšavanja.

 

  • Kako biste izbjegli “zalutale” tragove maskare, držite plastičnu kašičicu na kapcima prilikom nanošenja. Na taj način sav višak maskare će završiti na kašičici, a ne na vašim kapcima ili licu.
  • Da smanjite natečenost očiju, presijecite sirov i oljušten krompir na pola i držite ga na očima deset minuta. On će ohladiti vaše oči, a natečenost će se smanjiti.
  • Ako primijetite da se počinje razvijati celulit, koristite mljevenu kafu kao piling za tijelo. Kofein će stimulisati ćelije kože te ćete se otarasiti mrtvih ćelija koje pokušavaju da se održe u životu.
  • Nestalo vam je regeneratora za kosu? Izvadite majonezu iz frižidera i nanesite je na kosu. Isperite toplom vodom nakon dvadesetak minuta. Za još bolji efekat, koristite fen, jer će toplota još više aktivirati majonezu.

 

  • Ako se na laku, nakon što se osušio, vide mjehurići, to znači da je bio izložen visokim temperaturama. Držite ga u frižideru, jer će hladnoća pomoći da se eliminišu mjehurići koji nastaju nakon sušenja.
  • Bez obzira da li uvijek imate probleme sa žuljevima ili su vas nažuljale nove cipele, utrljajte malo vazelina na područje sklono žuljevima. Na taj način će se izbjeći trenje usljed kojeg žuljevi nastaju.
  • Skidanje laka sa šljokicama može biti prava noćna mora, ali i za to postoji mali trik. Natopite tufer sredstvom za skidanje laka, stavite ga na nokat te vrh prsta umotajte u aluminijsku foliju. Nakon pet minuta odstranite foliju i šljokice će biti prošlost.
  • U žurbi ste nakon kućnog manikira? Potopite prste u hladnu vodu na tri minuta i vaš lak će se osušiti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info