Zimska njega noktiju i ruku

0

Većini nas je poznato da njega kože tokom zime treba da se poboljša i da ništa ne treba prepuštati slučaju. Međutim, znate li da je neophodno da povedete i više računa o noktima? Sa promjenom godišnjih doba i vaši nokti postaju suvlji i skloniji pucanju. Ovo ide do te mjere da čak i lak traje kraće nego što je to slučaj tokom toplijih dana.

Ipak, niste osuđeni da vam ruke budu u rukavicama tokom cijele zime. Saznajte kako da zaštitite nokte i ruke od uticaja hladnog vremena.

 

Piling ruku

Pomiješajte 85 grama ovsenih pahuljica sa 100 ml mlijeka te pomenute sastojke skuhajte, uz miješanje. Dodajte šećer kako bi se smjesa zgusnula te ostavite da se malo ohladi. Nakon što se smjesa zgusne, nanesite je na ruke te nakon deset minuta isperite toplom vodom. Ovsene pahuljice umiruju suhu kožu i svrab, a mlijeko se ponaša kao piling koji pomaže uklanjanje mrtvih i suhih ćelija kože. Nakon ispiranja i sušenja, nanesite čisti shea butter ili prozvod koji ga sadrži kako biste rukama pružili hidrataciju.

 

Regenerator za nokte

Prije odlaska u tuš, na nokte nanesite izdašnu količinu vazelina. Kada ste u tušu, masirajte nokte, jer će para pomoći da vazelin prodre u suhe nokte i kožu. Ne koristite spužvicu – najbolje je da se, jednostavno, koristite prstima. Na ovaj način sprečavate isušivanje, stvaranje zanoktica i pucanje noktiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info