Imate slabe nokte? 6 savjeta kako da to popravite

0

Ako imate nokte koji su skloni lomljenju, a ne znate kako da to stanje “popravite”, na pravom ste mjestu. Ponekad može biti veoma frustrirajuće kada želite da imate duge i lijepe nokte, a svaki vaš pokušaj završava njihovim pucanjem. Srećom, “jačanje” noktiju nije tako teško. Evo šta trebate činiti.

 

Krema za ruke

Krema za ruke je odlično sredstvo pomoću kojeg možete poboljšati slabe nokte. Idealno bi bilo da nokte “masirate” kremom više puta dnevno, a naročito nakon što su ruke bile u vodi. Takođe, preporučuje se češće korištenje tokom hladnog vremena.

 

Zaštita

Jedna od najvažnijih stvari koju morate uraditi jeste da zaštitite nokte. Prilikom obavljanja kućanskih poslova, obavezno nosite zaštitne rukavice. Takođe, rukavice nosite i kada ste vani tokom hladnog vremena. Prilikom pranja posuđa, prvo nanesite malo kreme pa onda “navucite” rukavice – toplota će ubrzati apsorpciju kreme, a rukavice će zaštiti nokte.

 

Nokti, a ne alat!

Svi smo to uradili bar jednom – koristili smo nokte kako bi skinuli cijenu sa nekog artikla. Nikada ne koristite nokte kao alat – u suprotnom može doći do ozbiljnih oštećenja.

 

Tehnika manikiranja

Kako biste poboljšali slabe nokte, bitno je da manikir obavljate na ispravan način. Prije svega, nikada ne koristite metalne turpijice za nokte. Potrebo je da nokte turpijate s vanjske strane ka centru te izbjegavajte turpijanje skroz preko nokta.

 

Pravilna ishrana

Kako bi vaši nokti bili jaki, potrebno je i da unosite određene vitamine u organizam, prvenstveno biotin. Najbolji izvori biotina su jaja, jabuke, karfiol, goveđa jetra i gljive.

 

Ograničite upotrebu odstranjivača laka za nokte

Odstranjivač laka je poprilično jako sredstvo pa je najbolje da ga ne koristite previše često. Ako volite da stalno imate nalakirane nokte, radije pokušajte popuniti dijelove koji su izblijedili, jer ćete na taj način smanjiti izloženost noktiju odstranjivaču laka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info