4 navike zbog kojih dijeta nema efekta

0

Ako ste ozbiljni u pogledu skidanja suvišnih kilograma, postoje određene stvari koje morate izbjegavati po svaku cijenu. U suprotnom, “presipaćete iz šupljeg u prazno”. Evo o čemu se radi.

 

Pretjerivanje

Izgladnjivanje i ograničavanje od svih iskušenja nije od velike pomoći kada pokušavate da se riješite suvišnih kilograma. Zdrave prehrambene navike i konzumiranje hrane u odgovarajućim vremenskim razmacima je neophodno. Izgladnjivanje uništava plan mršavljenja i neće vam pomoći na duge staze. Najgore od svega, kada pokušavate da se riješite masnih naslaga na takav način, kada ponovo počnete normalno da jedete, dolazi do jo-jo efekta.

 

Prejedanje

Da bi se uspješno riješili suvišnih kilograma, potrebno je da se hranite zdravo i redovno vježbate. Imajte na umu da vam vježbanje neće pomoći, ako imate loše navike, kao što je prejedanje. Potrebno je da znate kada trebate prestati da jedete; obroci u redovnim intervalima odlična su opcija, jer na taj način izbjegavate prejedanje.

 

Samo vježbanje

Većina žena misli da će im samo vježbanje pomoći da se riješe neželjenih kilograma. One se trude i redovno vježbaju, ali ne obraćaju pažnju na ono što jedu. Zapravo, one jedu sve što požele, od brze hrane do slatkiša. Činjenica je da ovakva navika sabotira gubitak težine i puno je teže (gotovo nemoguće) riješiti se suvišnih kilograma.

 

Preskakanje važnih obroka

Doručak je najvažniji obrok dana i to je nepobitna činjenica. Ako preskačete obroke, kao što su doručak ili ručak, na kraju dana ćete biti ekstremno gladni. Štaviše, tokom dana se umorite te ste, kada je vrijeme za večeru, podložniji konzumiranju hrane koja je masnija i kaloričnija. Samim tim, vi sabotirate dijetu i ne samo da nećete smršati već ćete se i udebljati.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info