Regeneratori za kosu koje možete napraviti sami

0

Kada je u pitanju njega kose, najbolje je koristiti prirodne sastojke koji (sami ili u kombinaciji sa drugima) daju efikasne rezultate. Vjerovali ili ne, postoje regeneratori koje možete napraviti sami, uz minimalan napor, a koji daju fantastične rezultate. Donosimo par prijedloga.

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj, osim što je zdrav napitak, odličan je i za vašu kosu. U pola litre ključale vode ubacite dvije vrećice zelenog čaja. Nakon što se čaj ohladi, izvadite vrećice. Isperite njime kosu i nakon tri minute kosu isperite hladnom vodom. Vaša kosa će biti mekana i sjajna.

 

Med

Med je odličan regenererator. Potrebno je pomiješati jednake količine vode i meda te smjesu nanijeti na kosu. Nakon pet minuta kosu isperite toplom vodom. Možda ćete kosu morati isprati par puta prije nego uklonite ostatke meda, ali će on kosi dati prirodni sjaj, tako da je “muka” vrijedna truda.

 

Pivo

Pivo je odličan regenerator koji kosi daje sjaj. Prilikom korištenja, potrebno je voditi računa da pivo ne nanosite na vlasište. Nakon pet minuta dobro isperite kosu. Imajte na umu da će se miris piva osjetiti neko vrijeme. Šećer i proteini koje pivo sadrži pomažu u jačanju keratina te zbog toga kosa dobija blistavi sjaj.

 

Jaja, jogurt i limun

Jaja su veoma efikasan regenerator, ali ostavljaju neprijatan miris nakon ispiranja. Tu na scenu stupaju jogurt i limun. Pomiješajte malo jogurta, jedno žumance i dva prstohvata mljevene limunove kore. Smjesu nanesite na kosu i sačekajte da se osuši. Nakon toga isperite mlakom vodom i operite šamponom. Vaša kosa će biti mekana i sjajna.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info