Top 3 kućna regeneratora za suhu kosu

0

Problem suhe kose pogoršava se tokom zimskog perioda. Terapija toplim uljima u ovom periodu nije od velike pomoći, a ni druga opcija (skupi fabrički regeneratori) ne pokazuje željene rezultate. Pa, šta da radimo? Srećom, postoje sastojci koje imate u kuhinji, od kojih možete napraviti efikasan regenerator koji vam može pomoći da imate glatku i svilenkastu kosu tokom cijele zime.

 

Jogurt i jaje

Za ovaj regenerator vam je potrebna čašica čvrstog jogurta i dva žumanceta. Dobro ih umutite, da se sjedine i nanesite na vlažnu kosu. Stavite plastičnu kesu ili kapu za tuširanje i koristite fen par minuta (kako bi se sastojci što bolje apsorbovali). Nakon pola sata isperite šamponom.

 

Maslinovo ulje

Sa 230 ml maslinovog ulja pomiješajte zreo avokado, kojeg ste prethodno dobro izgnječili. Nakon toga, u smjesu dodajte dvije izgnječene banane (bolje je da su što zrelije) i sve dobro promiješajte, da se sjedini. Nanesite na vlažnu kosu i omotajte toplim peškirom. Isperite šamponom nakon dvadesetak minuta.

 

Majoneza i avokado

Pomiješajte kašiku majoneze i pola avokada kako biste dobili glatku pastu (mjera zavisi od dužine i gustine kose). Nanesite na vlažnu kosu, od vrhova ka korijenu. Obratite pažnju više na vrhove nego na korijen. Nakon nanošenja regeneratora, kosu možete počešljati, kako bi se on temeljito i ravnomjerno raspodijelio duž cijele kose. Stavite plastičnu kesu ili kapu za tuširanje, a preko nje topao peškir. Nakon dvadesetak minuta isperite šamponom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info