7 namirnica koje vam pomažu da kontrolišete apetit

0

Većina nas obožava hranu i nekada je veoma teško kontrolisati želju za njom. To utiče na naše tijelo, ali na negativan način. Srećom, postoje namirnice koje nam mogu pomoći da suzbijemo apetit. Evo i koje su to.

 

Brokula

Ona je veoma bogata vlaknima te pomaže u procesu varenja, a svakodnevno konzumiranje može obuzdati glad. Nazivaju je i kraljicom povrća, a ovdje saznajte i zašto.

 

Sjemenke komorača

Čaj od komorača pomaže u suzbijanju apetita, istovremeno obezbjeđujući vitalnu energiju za organizam. Sjemenke komorača možete konzumirati tokom dana u njihovom prirodnom obliku kako biste zaustavili prohtjeve za masnom i slatkom hranom.

 

Tamna čokolada

Tamna čokolada može obuzdati glad i od nje se možete osjećati sitije. Zahvaljujući njoj dolazi do oslobađanja hormona grelina koji pomaže da se suzbije apetit. Štaviše, istraživanja pokazuju da i mirisanje tamne čokolade može pomoći da se suzbije prohtjev za hranom.

 

Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice sadrže složene ugljene hidrate koji imaju nizak glikemijski indeks što vam pomaže da se osjećate sitije tokom dana. Ukoliko ih redovno doručkujete, pomoći će vam da se duže osjećate sitima i da suzbijete apetit.

 

Avokado

Kako je bogat nezasićenim mastima, avokado pomaže u suzbijanju gladi. Takođe, bogat je metaboličkim jedinjenjima koja smanjuju apetit.

 

Jaja

Proteini u bilo kojem obliku pomoći će vam da budete duže siti. Jaja je najbolje doručkovati, jer pomažu da se duže osjećate sitima te suzbijaju apetit. Takođe, dobra su i za održavanje tjelesne težine.

 

Pinjole

Pinjole sadrže holecistokinin (CCK), vrstu hormona koji pomaže u suzbijanju apetita. Razultat je primjetan trideset minuta nakon konzumiranja pinjola, a od njih ćete se duže osjećati sitima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info