Njega kože za žene koje nemaju vremena

0

Da biste imali zdravu i lijepu kožu, ne morate uložiti previše vremena. Zapravo, ako pokušavate da balansirate karijeru, vezu i društveni život, postoje velike šanse da jedva stignete da pojedete nešto, a kamoli da provodite sate ispred ogledala. Ipak, nema potrebe da brinete: sastavili smo vodič za žene koje nemaju puno vremena, a ipak žele da imaju prekrasnu kožu.

 

Organizujte se

Dobra organizacija je od velike pomoći. Pored lavaboa uvijek držite proizvode koje svakodnevno koristite i to poredane onim redoslijedom kojim ih koristite. Sve druge stvari držite u ormarićima ili na nekom drugom mjestu. Poenta je da uvijek imate pri ruci stvari koje najviše koristite.

 

Istovremeno obavljanje stvari

Ponesite sa sobom u tuš sredstvo za čišćenje i piling lica. Potrebno je samo da uskočite u tuš i cijelo tijelo (uključujući i lice) će biti čisto. Drugi načini za istovremeno obavljanje stvari uključuju korištenje proizvoda koji obavljaju više od jednog zadatka (sredstva za čišćenje lica koja istovremeno rade i piling, šampon 2 u 1 i slično).

 

Koristite manje šminke

Nemojte misliti da je neophodno da nanosite svu šminku svaki put kada izlazite iz kuće. Odabir pravog proizvoda može da smanji jutarnji ritual nanošenja šminke. Zamijenite puder toniranom kremom, koja se brzo i lako nanosi. Korektor nanosite samo kada morate (ispod očiju, oko nosa). Na kraju, pojedina rumenila možete koristiti umjesto karmina.

 

Hranite se zdravo i spavajte dovoljno

Najbolji način da uštedite vrijeme za njegu kože je da se pobrinete da vaš ten izgleda dobro bez puno posla:

  • Spavajte dovoljno: Šest do osam sati sna dnevno daje koži dovoljno vremena da se sama obnovi.
  • Hidratacija: Ako ne pijete dovoljne količine vode, vaša koža će izgledati umorno i neće imati svoj prirodni sjaj.
  • Zdrava ishrana: Izbacite slanu i slatku prerađenu hranu, zbog koje vaša koža može, tokom vremena, izgubiti svoju vitalnost.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info