4 načina da se psihički pripremite za dijetu

0

Kada ste na dijeti, to znači da se morate odreći određenih namirnica. Međutim, ako zauzmete negativan stav, imaćete i negativne rezultate. Da bi se uspješno riješili suvišnih kilograma, trebate biti psihički pripremljeni. Evo i kako.

 

Fokusirajte se na širu sliku

Prije početka dijete, većina žena ima za cilj ima da uđu u određenu veličinu odjeće. Iako to može biti motivator, vi povećavate šanse za uspjeh ako sagledate i širu sliku. Kažite sebi: “Ova dijeta će mi pomoći da se osjećam i izgledam bolje”. Vi idete na dijetu, jer vaše stare navike nisu bile dobre, kako po vas, tako i po vaše fizičko i psihičko zdravlje. Saznanje da se trudite kako biste to popravili samo će vas još više osnažiti u vašem naumu.

 

Budite brutalno iskreni

Žene se debljaju zbog istih namirnica koje jedu svaki dan u isto vrijeme. Ako priznate sebi da je hljeb poguban po vas, odnosno da se zbog njega debljate, manje ćete ga željeti konzumirati prilikom sledećeg obroka. Budite veoma specifični kod novih navika. Imajte na umu da, kada ste na dijeti, vi se ne odričete hrane, već iz korijena mijenjate svoje prehrambene navike.

 

Napravite jednostavan plan

Ograničite izbor obroka na dvije do tri zdrave opcije te će na taj način postojati manja vjerovatnoća da donesete loše odluke. Prije nego odete u restoran, pogledajte jelovnik na internetu – izbor neće biti toliko primamljiv kada ga vidite na monitoru te ćete smanjiti šanse da konzumirate masnu i nezdravu hranu.

 

Podrška porodice i prijatelja

Oni će vam pomoći da ostanete motivisani i da se pridržavate svojih novih prehrambenih navika. Ponekad nam naš ego pomaže da ostanemo principijelni, a ne snaga volje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info