Top 4 kućna lijeka protiv umornih očiju

0

Naše oči su, zapravo, prozor u svijet. S obzirom na sav “posao” koji obavljaju, do kraja dana, one postaju umorne i iscrpljene. Kako biste održali njihovo zdravlje i vratili im prirodni sjaj, donosimo par kućnih lijekova koji će vam pomoći u tome.

 

Krastavac

Jedan od najprirodnijih metoda za liječenje umornih očiju je uz pomoć krastavca. Uzmite dva kolutića krastavca i stavite ih na kapke. Mirujte četiri do pet minuta. Pored toga što će vam pomoći da odmorite oči, krastavac sadrži i antioksidante koji su pogodni za nesavršenosti kože, kao što su bore i akne.

 

Masaža očiju

Ukoliko većinu radnog vremena provodite ispred monitora, sasvim je normalno da vaše oči budu umorne. Kako biste to izbjegli potrebne su vam svega tri minute. Pomjerite se od računara, zatvorite oči te postavite kažiprste na kapke. Masirajte kapke kružnim pokretima u suprotnom smjeru i u smjeru kazaljke na satu te se postarajte da ne pritišćete kapke prejako.

 

Zamrznute kesice čaja

Stavite iskorištene kesice čaja od nane ili kamilice u zamrzivač. Ostavite ih da prenoće u zamrzivaču te ih ujutro stavite na oči. Za razliku od drugih vrsta čaja, nana i kamilica imaju umirujuće dejstvo te je najbolje da koritite baš njih. Kesice držite na očima do šest minuta i one će vratiti svježinu vašim očima te će smanjiti crvenilo i natečenost.

 

Maslinovo ulje

Zdravstvene koristi maslinovog ulja su višestruke. Njegova uloga u liječenju umornih očiju takođe je veoma značajna. Povremeno masiranje očiju maslinovim uljem smanjuje natečenost, tamne kolutove i bore na koži oko očiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info