5 najčešćih grešaka koje pravite prilikom čišćenja lica

0

Čišćenje lica je veoma jednostavno, zar ne? Tehnički i jeste. Međutim, kako se približavate lavabou, postoji i nekoliko stvari o kojima trebate povesti računa. Da biste imali istinski čistu kožu, izbjegavajte sledeće česte greške čišćenja kože.

 

Pretjerano čišćenje

Možda mislite da nije moguće da vam lice bude previše čisto, ali je činjenica da pretjerano čišćenje može izazvati više štete nego koristi. Čišćenje kože više od dva puta dnevno može uzrokovati “skidanje” prirodnih ulja sa kože te će vaša koža proizvoditi više masti i ulja neo obično. Rezultat? Masna koža! Kako biste to izbjegli, najbolje je da kožu čistite ujutro i prije spavanja.

 

Biranje proizvoda koji najljepše mirišu

Svi smo pomalo krivi, jer želimo proizvode (od gelova za tuširanje do šampona) koji imaju najljepši miris. Međutim, problem kod mnogih proizvoda za čišćenje kože koji imaju neodoljiv miris je da su oni puni neprirodnih i sintetičkih mirisa, koji mogu iritirati kožu i izazvati čitav niz problema. Ako imate osjetljivu ili kožu sklonu iritaciji, birajte proizvode koji nisu parfemisani ili one koji “crpe” miris iz prirodnih sastojaka.

 

Vremensko trajanje čišćenja

Ako vaš proizvod za čišćenje lica obavlja i neku specifičnu funkciju (uklanjanje akni, hidratacija, smirivanje kože i slično) jedini način na koji ćete od njega imati koristi je da dopustite aktivnim sastojcima da obave svoj posao. Umjesto brzog nanošenja i još bržeg ispiranja, potrebno je da proizvod za čišćenje nanosite lagano i u kružnim pokretima te da sačekate 30 do 45 sekundi (čak i duže, ako imate vremena), a onda isperete.

 

Pranje lica prije pranja kose

Skloni ste aknama duž linije kose? Vaš šampon i regenerator mogu biti krivi za ovu pojavu. Održavajte kožu čistom tako što ćete je prati nakon pranja kose. Na taj način ćete spriječiti nakupljanje proizvoda za njegu kose na koži lica, jer oni mogu izazvati začepljenje pora, a samim tim i pojavu akni i bubuljica.

 

Neodgovarajuća temperatura vode

Hladna voda vas može razbuditi, a topla vam može pomoći da se osjećate dobro. Međutim, ključ za dobro očišćeno lice je da se pronađe ravnoteža. Voda nikada ne bi smjela biti previše topla, jer može isušiti kožu, ali ni ledena, jer će onemogućiti otvaranje pora. Za optimalne rezultate, najbolje je da lice perete mlakom vodom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info