Piling za usne: 4 jednostavna kućna recepta

2

Da bi vaše usne uvijek bile lijepe potrebno je da o njima, kao i o ostalim dijelovima tijela, vodite odgovarajuću brigu. Ako se na vašim usnama stvaraju male ranice, usljed ljuštenja mrtvih ćelija kože, onda probajte jedan od ova četiri jednostavna pilinga. Kud su domaći, kud su djelotvorni.

 

Piling od šećera

Ovaj piling je veoma brzo i lako napraviti, a sve potrebne sastojke sigurno imate u kući. Uzmite malo bijelog konzumnog šećera i dodajte par kapi vode (pazite da ne dodate previše vode, jer će se šećer istopiti). Nakon toga ovu mješavinu nježno nanesite na usne i trljajte kružnim pokretima. Poslije par minuta, operite usne mlakom vodom, a kako biste ih hidratizirali, nanesite maslinovo ulje.

 

Piling od šećera i soli

Za ovaj piling vam je potreban bijeli konzumni šećer, so i vazelin. Pomiješajte navedene sastojke i nježno ih nanesite na usne. Trljajte kružnim pokretima kako biste se riješili mrtvih ćelija kože. Operite usne mlakom vodom i razlika će biti odmah vidljiva.

 

Piling od šećera i meda

Ovaj piling je isti kao piling od šećera, s tim što se umjesto vode koristi med koji dodatno hidratizira vaše usne. Dakle, pomiješajte bijeli konzumni šećer i med. Smjesu nanesite na usne i trljajte kružnim pokretima. Kada završite, usne operite mlakom vodom te nanesite vazelin ili maslinovo ulje.

 

Piling od šećera, meda i limunovog soka

Za pripremu ovog pilinga potrebno je da pomiješate skoro jednake količine meda, šećera i svježe iscijeđenog limunovog soka. Izmiješajte med i šećer te nakon toga dodajte sok od limuna. Mješavinu nanesite na usne i nježno trljajte. Isperite mlakom vodom nakon što završite. Ovaj piling će, ujedno, vašim usnama dati i hidrataciju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info