5 savjeta za borbu protiv bora

0

Ako ste pod stresom zbog pogleda u ogledalo, krajnje je vrijeme da razmislite o tome kako da smanjite znakove starenja i bore. Znakovi starenja su vidljivi nakon tridesete godine života. Većina žena postane nervozna, jer ne zna na koji najadekvatniji način da ublaži ove promjene. Evo male pomoći.

 

Redovne masaže lica

Da li ste znali da vam masaža lica može pomoći u borbi protiv bora? Masirajte lice kremom ili bademovim uljem. Koristite dva prsta i masirajte kružnim pokretima. Svakodnevna masaža lica pomaže da se poveća protok krvi na licu što, na kraju, pomaže u smanjenju bora.

 

Vitamin E

Vitamin E, u bilo kojem obliku, je dobar za kožu. On sadrži prirodne antioksidante koji pomažu da se održi mladoliki izgled kože. Vitamin E u obliku ulja pomaže u sprečavanju nastajanja linija i bora na licu. Odlična maska se može napraviti od kapsula vitamina E i glicerina. Pomiješajte pomenute sastojke i nanesite na lice. Ako ovu masku koristite jednom sedmično, ona vam može pomoći da smanjite bore i znakove starenja.

 

Njegujte kožu adekvatnom ishranom

Ishrana igra veoma važnu ulogu u održavanju kože mladolikom. Upražnjavajte zdrave prehrambene navike tako što ćete u svakodnevnu ishranu uvrstiti dvije porcije voća i povrća. Pijete svježe cijeđene sokove citrusa (narandža, grejp, limun, limeta), jer oni pomažu da se eliminišu sitne bore. Takođe, uvrstite i orašaste plodove u svakodnevnu ishranu.

 

Spriječite gubitak kolagena

Jedan od glavnih uzroka pojavljivanja bora je gubitak kolagena. Sa njegovim gubitkom, vaša koža ima tendenciju da gubi elastičnost, što rezultuje borama. Stoga je neophodno da se spriječi gubitak kolagena upotrebom dobre hidratantne kreme. Važno je da spriječite isušivanje kože. Ne znate koja je hidratantna krema dobra? Pogledajte ovdje.

 

Redovno nanosite kremu za sunčanje

Oštećenja od sunca mogu prouzrokovati nastanak bora i linija na licu i vratu. Svaki put kada izlazite van, nanosite kremu ili losion za sunčanje. Ovo sprečava nastanak bora i linija te smanjuje druge znakove starenja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info