Kako da zaštitite kosu od oštećenja izazvanih suncem

0

Da, znamo da volite lijepo i sunčano vrijeme, ali oštećenja kose izazvana suncem su poslednja stvar koja vam je potrebna. Nemojte dozvoliti da vam kosa postane suha i oštećena nakon dana provedenog na plaži ili u parku. Evo kako je možete zaštititi.

 

Koristite šampon sa zaštitnim faktorom

Na tržištu se može naći veliki broj šampona sa zaštitnim faktorom. Ovo je posebno važno ako imate izražen razdjeljak usljed kojeg vaše vlasište postaje još izloženije štetnim zracima sunca. Da biste izbjegli oštećenja vlasišta i kose, obavezno koristite šampon sa zaštitnim faktorom.

 

Nosite šešir

Drage dame, postoji mnogo raspoloživih vrsta šešira koji će obogatiti i unaprijediti vaš stil oblačenja. Bilo da nosite džins i majicu ili prekrasnu ljetnu haljinu, možete naći šešir za svaku priliku. Ovo je vjerovatno najefikasniji i najlakši način da zaštitie kosu od oštećenja izazvanih suncem.

 

Nanesite serum za kosu koji ima UV zaštitu

Serume za kosu treba redovno koristiti, a tokom ljeta, kada je sunce najjače, preporučuje se korištenje seruma koji imaju UV zaštitu. Za maksimalnu zaštitu, serum nanesite bar dva sata prije nego izađete van.

 

Skratite vrijeme feniranja

Ovaj savjet je veoma lako pratiti, jer sve što treba da uradite je da skratite vrijeme feniranja kose. Fenirajte kosu upola manje vremena nego obično. Nakon toga pustite da se kosa osuši prirodnim putem.

 

Ne pretjerujte sa šamponom

Tokom ljeta, neizostavan je odlazak na bazen ili plažu. U ovim vrelim mjesecima, pranje kose je više potreba nego čin uljepšavanja. U tom slučaju, bitno je da ne upotrebljavate šampon prekomjerno, jer će on “izvući” prirodna ulja iz vaše kose. Ako baš ne možete bez šampona, preporučuje se da koristite hidratantni šampon sa lipidima, ali i tu je potreban oprez.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info