4 efikasna načina za smanjenje celulita

0

Višak masnih naslaga na butinama, zadnjici i karličnom pojasu, koje ovim dijelovima tijela daju neobičan i “zgužvan” izgled, nazivaju se celulitom. Da bi vaše tijelo izgledalo vitko i seksi, prva stvar koju morate da uradite jeste da smanjite celulit. Ishrana, stil života i hormoni glavni su činioci koji doprinose razvoju celulita. Donosimo par savjeta kako da ga se riješite.

 

Zdrava ishrana

Kao i kod svih načina mršavljenja, smanjenje celulita zahtijeva zdravu ishranu. Hrana koja se najčešće preporučuje su sve vrste masne ribe (losos, tunjevina, sardine) i orašasto voće (orasi, bademi, indijski orasi). Pored toga, svježe povrće, voće i svježi voćni sokovi su takođe poželjni. Konzumiranje kafe mora biti ograničeno na jednu šoljicu dnevno. Preporučljivo je da se konzumiraju namirnice koje imaju visok sadržaj vitamina, minerala i vlakana.

 

Vježbe protiv celulita

Upražnjavanje napornih vježbi i vježbi protiv celulita, na dnevnoj osnovi, može vam pomoći da ga se riješite. Najbolje je da se koncentrišete na vježbe protiv celulita koje će raditi na smanjenju masnih naslaga u predjelu butina i zadnjice. Postoje vježbe koje su posebno usmjerene na rješavanje masnih naslaga sa ovog predjela, a pomoću njih ćete zategnuti ove dijelove tijela na bolji način. Zatezanjem mišića na njima ukloniće višak masnih naslaga.

 

Kreme

Pored redovnog upražnjavanja vježbi protiv celulita, možete se odlučiti i za neku od specijalnih krema koje rade na njegovom smanjenju. Glavni sastojak u većini ovih krema je aminofilin koji efikasno smanjuje veličinu celulita. Ove kreme potiču i bolju cirkulaciju krvi pa je njihova upotreba dobra za cjelokupno zdravlje.

 

Kozmetički tretmani

Postoje i razni hemijski i kozmetički tretmani koji vam mogu pomoći da se riješite celulita. Tretmani se obavljaju na klinikama za njegu kože, a najčešći od njih su Mezoterapija, VelaShape i Endermologie. Međutim, oni ponekad mogu imati i nuspojave te ih većina žena izbjegava. Uvijek je bolje isprobati sve druge metode te, ako ništa ne pomogne, onda se odlučiti za kozmetički tretman.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info