Mini trikovi: Izgledajte tri kilograma mršavije

1

Ako želite da se zauvijek riješite suvišnih kilograma, morate imati strpljenja, jer je za to potrebno prilično dosta vremena i truda kako biste ih se riješili na najefikasniji i najzdraviji način. Međutim, postoje situacije kada se dese iznenadni sastanci i prilike kada trebate izgledati “tanje” u samo par sati. Nema mjesta panici. Nema potrebe da se izgladnjujute ili da besomučno trčite stepenicama, ako želite da izgledate malo mršavije. Donosimo par savjeta kako to možete uraditi bez muke.

 

Stojte uspravno

Mnogi ljudi, zbog nepravilnog držanja, izgledaju veći nego što jesu. Pogledajte se u ogledalo i vidite koliki vam je stomak kada stojite pogrbljeno. Međutim, ako stojite uspravno, imajte na umu da vam grudi trebaju biti “izbačene”, a stomak uvučen. Otkrićete da vam grudi izgledaju veće, a stomak ravniji.

Isto važi i dok sjedite. Budite svjesni svog položaja, jer uspravno sjedenje i stajanje daju iluziju dužine. Usput, dobro držanje je i znak dobrog odgoja. Prinčevi, princeze i drugi ljudi na visokom položaju učili su kako se pravilno stoji i sjedi, posebno za vrijeme važnih skupova ili događaja.

 

Nosite crno

Nikada nećete pogriješiti sa crnom bojom, jer je ona veoma elegantna i laskava, posebno za one koji imaju “ispupčenja”. Ako ne želite da izgledate bezizražajno, crnu haljinu ili pantalone kombinujte sa modnim dodacima, kao što su broševi, ogrlice, šal… Zapamtite, kada ste u nedoumici, crno je uvijek dobar izbor.

 

Uskladite čarape sa cipelama

Kako bi vaše noge izgledale duže i tanje nego što to zaista i jesu, nosite čarape koje se slažu sa cipelama. Ako nosite crne cipele, nemojte nipošto nositi sive čarape, jer će svi gledati u vaše velike butine umjesto u široke kukove.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info