Tri odlične prednosti starenja

0

“Ogledalce, ogledalce moje, najljepši na svijetu ko je?”. Dobro poznata rečenica koja pomalo približava sliku naše taštine. Moramo priznati da smo ponekad veoma tašte, ali to uopšte nije loše, osim ako se ne ide u krajnost. Veliki broj žena može se naći u stadiju koji se zove “kriza srednjih godina”, nakon što se pogledaju u ogledalo i shvate da nisu toliko mlade koliko su mislile.

Ipak, ono što je korisno je da se zapamte dobre strane starenja. Iako se čini da u starenju nema ništa dobro, jer, budimo iskreni, koža gubi sjaj, tijelo gubi mladalačku snagu, a sa samim procesom dolaze i razna oboljenja, ipak treba razmisliti o starenju i shvatiti da ono ima i druge strane – dobre strane. Donosimo vam par tih dobrih stvari.

 

Emocionalna snaga

Kako starimo tako postajemo i mudriji. Već ste dosta naučili, a svu tu mentalnu snagu možete upotrijebiti da “plovite” kroz život. Ne samo da ste mudriji, već ste i jači po pitanju emocija. Stvari i dalje mogu izmaći kontroli, ali ćete biti u mogućnosti da se lakše nosite s njima i da se borite na učinkovitiji način.

 

Poznavanje sebe

Odlična stvar kod starenja je upoznavanje sebe. Upoznaćete i shvatićete svoj um, svoje tijelo, srce, dušu te sve male trikove kojima misli mogu da vas “zavaraju”. Postajete svjesni šta vam odgovara i šta je ono što zaista želite. Divna je stvar kada neko poznaje sebe tako dobro.

 

Svijest o sebi

Kako starimo tako postajemo više svjesniji. Shvatimo da je život kratkotrajni trenutak. Takođe, dolazi do razvijanja zabrinutosti za partnera te počinjemo da slušamo. Postajemo svjesni života i njegovih skrivenih značenja, njegovih malih trikova te počinjemo stvari bolje povezivati. Postajemo smireniji, a ova svijest nam donosi unutrašnji mir.

 

Nemojte se brinuti zbog starenja. To je prirodan proces koji će se desiti svima. Umjesto brige oko budućnosti ili prošlosti, živite svaki trenutak u potpunosti te ćete stariti baš onako kako treba i postaćete osoba koja i trebate biti.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info