Kako njegovati osunčanu kožu

0

More, rijeka, jezero – uvjereni smo da ste se dobro osunčali. Međutim, kako što duže zadržati tu prekrasnu “boju” kože? Donosimo par savjeta.

 

Piling

Piling je apsolutno neophodan da biste uklonili mrtve ćelije kože, otvorili pore te da bi koža mogla normalno da diše. Međutim, radite piling najviše dva puta sedmično i budite nježni prilikom samog procesa.

 

Nanesite mlijeko i pavlaku

Nanesite mlijeko i pavlaku na kožu te ostavite da se osuši, a nakon toga isperite mlakom vodom. Tretman radite bar dva puta sedmično. Ako imate masnu kožu, ovaj tretman nije za vas.

 

Probajte mješavinu meda i limete

Pomiješajte med i sok od limete te nanesite na kožu i ostavite da odstoji 15 do dvadeset minuta. Ovaj postupak možete ponavljati svaki dan. Pogodan je i za masni tip kože.

 

Nikada ne zaboravite kremu za sunčanje

Apsolutno nikada, ali baš nikada, nemojte zaboraviti da nanesete neki od proizvoda za zaštitu od sunca (krema, losion). Bez obzira koliko je vaša koža osunčana, uvijek nanosite kremu ili losion. Što veći zaštitni faktor, to bolje. Takođe, najbolje je da proizvod nanesete na kožu minimalno 15 minuta prije izlaganja suncu.

 

Probajte pastu od jogurta i papaje

Nanesite na kožu pastu od jogurta i zrele papaje te ostavite da se osuši. Temeljno isperite. Postupak možete ponavljati svaki drugi dan.

 

Nanesite sok od limete i krastavca

Nanesite sok od limete i krastavca te ostavite da odstoji dvadesetak minuta. Nakon toga isperite mlakom vodom. Postupak možete ponavljati svaki drugi dan.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info