Ljetne strategije gubljenja težine

0

Ljeti je posebno lako dobiti tijelo o kakvom ste oduvijek sanjali. Sa izobiljem voća i povrća nestaju i zadnji izgovori da se ne hranite zdravo. Osim toga, ljeti pijemo i više tečnosti što pomaže pri detoksikaciji organizma i prirodnom načinu gubljenja kilograma. Ipak, za najbolje rezultate “prihvatite” se sljedećih strategija.

Najbolja strategija da izgubite težinu tokom ljeta je kontrola apetita donošenjem “ispravnih” i zdravih odluka vezanih za ishranu. Sledeće metode vam mogu pomoći da napravite male, ali efikasne promjene u vašoj ishrani:

  • Mršavite ograničavajući unos crvenog mesa. Puno je bolje da se odlučite za namirnice bogate proteinima. Na primjer, za ručak pojedite komad pizze sa nemasnim sirom umjesto pizze sa salamom ili pršutom.
  • Da biste izgubili težinu, nije potrebno da jedete manje. Dovoljno je da nezdravu hranu zamijenite njenim zdravim alternativama. Na primjer: pržena ili grilovana jela i povrće zamijenite njihovom barenom alternativom.

  • Ljeto je najbolje vrijeme da iz ishrane izbacite prerađenu hranu. Prerađena hrana deblja, a osim toga sadrži manje vlakana od prirodne hrane.
  • Nema potrebe da se skroz odričete slatkiša – ljetnje vrijeme vam može pomoći da napravite neki od zdravih, slatkih zalogajčića. Dovoljno je da uzmete rebro tamne čokolade i da ga otopite. Nakon toga, u čokoladu umočite jagode, maline, banane ili bilo koje drugo voće koje volite. Uživajte u svom slatkom i zdravom obroku.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info