13 najvećih grešaka u uljepšavanju i kako ih izbjeći

0

Dotjerivanje u javnosti. Preduga kosa. “Prepečeni” izgled kože. Linija koja razdvaja loš i dobar ukus je opasno tanka. Sljedeći trendovi spadaju u najveće greške pa se pobrinite da ih, po svaku cijenu, ne napravite.

Neusklađenost lica i vrata

Kada nanosite puder, uništićete iluziju savršenog izgleda, ako ga ne nanesete i na vrat. Da biste izbjegli da izgledate kao da nosite masku, obavezno nanesite puder i na ovaj dio tijela.

 

Preduga kosa

Duga kosa je privlačna i seksi, ali ne treba pretjerivati. Ako je do pola leđa, ona fantastično izgleda, a sve preko te dužine je previše, staromodno i bezukusno.

 

Francuski manikir i pedikir

Izvinjavamo se ljubiteljkama francuskog manikira: ako ga nosite već dugi niz godina, krajnje je vrijeme da ga se riješite. Nekada je bio in, a danas je popularan, uglavnom, kod školarki.

 

Vidljiva olovka za usne

Svjesni smo gdje su vaše usne pa, prema tome, nema potrebe da ih dodatno naglašavate olovkom tamnijom od boje karmina ili tena kože. Ako morate da naglasite linije usana, onda to bar činite olovkom koja se slaže sa bojom karmina.

 

Dotjerivanje u javnosti

Neke stvari ne treba dijeliti sa osobama oko vas. To se posebno odnosi na dotjerivanje. Ako trebate koristiti noktaricu ili želite da se počešljate – radite to iza zatvorenih vrata, a ne pred svima.

 

Pretjerivanje s bronzerom

Od bronzera bi koža trebala izgledati preplanulo, ne “prepečeno”. Dodajte dovoljno za vjerodostojan sjaj i izgled.

 

Lak za nokte

Odlučite se da li ćete ga nositi ili ne. Nikada nemojte dozvoliti da vas vide u javnosti sa lakom koji je napola “spao”. Zašto? Ovaj neobavezni stil je popularan kod školarki, ali vi ste dama te će ovakav izgled noktiju odavati utisak da ne vodite računa o sebi i svom izgledu.

 

Obrve

Morate ih počupati, jer su dlake totalno out. Osamdesete su daaaaavno prošle te malje nisu nimalo u modi. Lijepo oblikovane obrve će poboljšati ukupan izgled vašeg lica. Ali pazite: ni prečupane obrve nisu in. Nemojte pretjerivati.

 

Dugi, uvijeni nokti

Ispolirani, nalakirani nokti srednje dužine izgledaju ultra ženstveno. Čim primijetite da su počeli da se savijaju i uvijaju – vrijeme je da se dohvatite noktarice.

 

Pretjerani sjaj

Ako se morate zapitati da li ste pretjerali, onda sigurno i jeste. Suptilni sjaj sa strana će izgledati puno bolje nego tona istog koji će od vašeg lica napraviti disko kuglu. Groznica subotnje večeri je odavno prohujala s vihorom!

 

Prenašminkane usne

Usne tipa Angelina Jolie ili Severina izgledaju odlično, ali imajte na umu da ovakav izgled nećete postići, ako nanesete tri karmina odjednom. Za ovakav izgled usnana je ipak potrebna plastična hirurgija.

 

Solarij

Vještačka boja kože koju dobijate u solariju je opasan način uljepšavanja. I tačka! Radije koristite preparate za samopotamnjivanje. I, ne pretjerujte sa njima.

 

Pirsing na pupku

Nosile su ga Spice girls, Britney Spears i skoro svaka balkanska pjevaljka turbo – folk muzike. Mislim da smo dovoljno rekli.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info