10 zapovijesti maskare

0

Rijetke su žene koje je ne koriste, ali su isto tako rijetke i one koje ovo znaju!
 

Budite određeni

Postoje maskare koje obećavaju sve: tanke, izdefinisane, duge trepavice i to samo jednim potezom. Međutim, stručnjaci savjetuju da ih se klonite. Ako želite određeni efekat, koristite određenu maskaru. Veliku ulogu igra i sama četkica – kakva je četkica takve će vam biti i trepavice.

 

Crno svima dobro stoji

Sve žene mogu nositi crnu maskaru. Ona će vam dobro stajati i ako imate plavu kosu. Cijela poenta maskare je da se poboljša oblik oka i izdefinišu trepavice te bi ona trebala biti vidljiva – inače ćete dobiti sasvim suprotan efekat. To ipak ne znači da ne trebate eksperimentisati sa bojama. Ljubičasta maskara će odlično pristajati zelenim, plavim i očima boje lješnika, dok su zelena i plava maskara odličan kontrast smeđim očima.

 

Samo po potrebi

Vodootporne maskare veoma se teško skidaju u svakodnevnoj upotrebi; morate veoma jako pritisnuti i trljati da biste je uklonili, a postoji mogućnost i da vam popucaju trepavice. Koristite je samo po potrebi – vi ćete najbolje znati koji je to trenutak.

 

Savršeno uvijene trepavice

Nemojte da vas straši njegov izgled koji podsjeća na neku spravu iz srednjeg vijeka – uvijač za trepavice će napraviti da vaše oči izgledaju šire i zavodljivije. Bitno je da ga koristite prije nanošenja maskare, jer ako ga nanosite nakon nanošenja može doći do pucanja trepavica. Pogledajte se u ogledalo i podignite bradu, pritisnite uvijač pri korijenu trepavice i držite tri do pet sekundi.

 

Dodajte punoću i dramu…

Poslije uvijanja, nanesite maskaru za dužinu, na gornje i donje trepavice. Nakon toga, protrljajte četkicu masakre za volumen pri korijenu trepavica, a zatim je povucite preko njih. Na kraju, trepavice na uglovima očiju ojačajte tako što ćete pokretom u stilu automobilskog brisača nanijeti jedan sloj maskare. Ovako našminkane trepavice očima daju izduženi oblik.

 

…ili dužinu i jasnoću

Dva sloja maskare za dužinu brzo će popraviti neuredne rubove. Počnite tako što ćete četkicu pritisnuti u papirnoj maramici. Nanesite na jedno oko, zatim i na drugo, dopuštajući maskari da se potpuno osuši prije nego nanesete drugi sloj. Postavite četkicu na liniju trepavica te brzim pokretom prođite kroz njih. Ovaj brzi pokret će razdvojiti trepavice, a vaše oči će izgledati veće.

 

Ne zapostavljajte donje trepavice

To je završni pokret za smokey oči. Samo nemojte previše pritiskati, jer će se maskara zgrudvati. Za svakodnevni stil, blago pređite vrhom četkice duž donjih trepavica. Ili upotrijebite maskaru koja ima tanku četkicu, jer će vam ona pomoći da nanesete maskaru na uglove donjih trpavica koje je teško dohvatiti.

 

Pauk – trepavice

Pauk-trepavice više nisu znak lošeg ukusa, zahvaljujući ovoj cjelovitoj i isprobanoj tehnici. Nakon uvijanja, premažite gornje i donje trepavice formulom za volumen prije nego dodate još maskare. Preporučuje se da nanesete tri sloja maskare za volumen, a zatim dovršite rubove sa četkicom u obliku loptice. Da biste dobili taj pravi, bodljikavi efekat, držite četkicu vertikalno i pomjerajte je u stilu metronoma.

 

Uklonite grudvice

Kada pravite pauk – trepavice, grudvice su i više nego poželjne, ali u svakodnevnoj varijanti one su totalno out. Uredite svoje trepavice tako što ćete preko njih, još dok su vlažne, preći češljem za trepavice. Takođe, možete koristiti i staru, čistu četkicu, na isti način kao i češalj.

 

Skidanje maskare

Nakon što ste nanijeli nekoliko slojeva maskare, da biste je skinuli, biće vam potrebno nešto jače od običnog preparata za čišćenje lica. Odstranjivači šminke koji sadrže ulja dovoljno su snažni da skinu i najtvrdoglavije formule. Natopite tufer preparatom i nježno ga pritisnite na trepavice na nekoliko sekundi. Ovo će omekšati maskaru. Nakon toga, lagano pređite tuferom preko očiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info