Kako da se brzo probudite i ustanete iz kreveta

0

Kasnite na posao, opet. Bez obzira koliko pokušavate da to spriječite, vaše kašnjenje se možda dešava i zbog toga što vam je teško da ustanete iz kreveta. Teško ustajanje je veoma ružan osjećaj pa vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se probudite i brzo ustanete iz kreveta.

 

Provjerite svoje zdravstveno stanje

Vaša pospanost i teško jutarnje buđenje mogu biti povezani sa zdravstvenim stanjem. Možda vam je potrebna bolja ishrana ili plan vježbanja, a možda imate i apneju dok spavate. Ako radite sve kako treba, a i dalje imate problema sa ustajanjem, posjetite doktora.

 

Kafa na noćnom stoliću

Ovo je za ekstrmne slučajeve: ako ostavite kafu ili neko drugo piće bogato kofeinom pored kreveta, to može biti dobra strategija i način za brzo ustajanje iz kreveta.

 

Budilnik

Ako postavite budilnik na drugom kraju sobe, to će vas natjerati da ujutro ustanete – moraćete se dići iz kreveta da biste ga deaktivirali i bićete napola budni.

 

Kafa i alkohol

Alkoholu i kofeinu je potrebno dosta vremena da “izađu” iz vašeg organizma pa se za bolji san i lakše buđenje savjetuje njihovo izbjegavanje noć prije.

 

Mirišljave soli

Mirišljave soli su “oživljavale” ljude stotinama godina, ali vi ne morate mirisati nešto što vam se ne sviđa. Prijatna mirišljava so ili eterično ulje, koje ćete držati pored kreveta, sa notom narandže, grejpfruta ili grožđa će vam pomoći da se odmah razbudite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info